Plusz

Versenygyőztes zongoristák a Szigeten

2011.08.12. 15:27
Ajánlom
Az E.ON Hungária Zrt. által szponzorált amatőr tehetségkutató pályázat nyerteseinek koncertjét szerda délután hallhattuk a Sziget Octopus színpadán.

Három fiatal muzsikussal: Barbarics Csanáddal, Fenyves Krisztiánnal és Makaji Mátéval ismerkedhettünk meg szerda délután a Fidelio Octopus összűvészeti színpadon. Felnőtt előadóművészeket megszégyenítő alázattal és elmélyültséggel adták elő műsorukat, mely a nagy hangzavarban igazi kihívás volt számukra. A szomszédos színpadról átszűrődő rockzene korántsem hozta zavarba a láthatón lelkes és büszke zongoristákat.

64B71471-52FF-4974-A836-B2220627660A

Sziget 2. nap - Octopus Fidelio Összművészeti Helyszín

Az általuk megnyert tehetségkutatóra a Liszt-év szellemiségéhez kapcsolódóan négy kategóriában pályázhattak a fiatalok. A feladat egyénileg vagy csoportosan egy tetszőlegesen kiválasztott Liszt zenemű egy jellemző részletének klasszikus módon történő vagy annak egyedileg átdolgozott, hangszerelt változatának előadása volt. A zsűri, amelynek Harcsa Veronika és Ittzés Tamás is tagja volt, a 250 ezer forintos egyéni díjat az újvidéki születésű Makaji Máté zongoristának ítélte oda, emellett a Szigeten való fellépési lehetőséget kapták a fiatalok. Ezúttal az Octopus színpadon többek közt Liszt és Debussy átdolgozásiaval, trance-es improvizációjával és több nyelven előadott rap-betéttel nyűgözte le a közönséget. Koncertjük a Fesztivál első áttáncolt éjszakája után igazi felüdülést nyújtott a fáradt és klasszikus harmóniákra éhes szigetlakóknak.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.