Plusz

Versenygyőztes zongoristák a Szigeten

2011.08.12. 15:27
Ajánlom
Az E.ON Hungária Zrt. által szponzorált amatőr tehetségkutató pályázat nyerteseinek koncertjét szerda délután hallhattuk a Sziget Octopus színpadán.

Három fiatal muzsikussal: Barbarics Csanáddal, Fenyves Krisztiánnal és Makaji Mátéval ismerkedhettünk meg szerda délután a Fidelio Octopus összűvészeti színpadon. Felnőtt előadóművészeket megszégyenítő alázattal és elmélyültséggel adták elő műsorukat, mely a nagy hangzavarban igazi kihívás volt számukra. A szomszédos színpadról átszűrődő rockzene korántsem hozta zavarba a láthatón lelkes és büszke zongoristákat.

64B71471-52FF-4974-A836-B2220627660A

Sziget 2. nap - Octopus Fidelio Összművészeti Helyszín

Az általuk megnyert tehetségkutatóra a Liszt-év szellemiségéhez kapcsolódóan négy kategóriában pályázhattak a fiatalok. A feladat egyénileg vagy csoportosan egy tetszőlegesen kiválasztott Liszt zenemű egy jellemző részletének klasszikus módon történő vagy annak egyedileg átdolgozott, hangszerelt változatának előadása volt. A zsűri, amelynek Harcsa Veronika és Ittzés Tamás is tagja volt, a 250 ezer forintos egyéni díjat az újvidéki születésű Makaji Máté zongoristának ítélte oda, emellett a Szigeten való fellépési lehetőséget kapták a fiatalok. Ezúttal az Octopus színpadon többek közt Liszt és Debussy átdolgozásiaval, trance-es improvizációjával és több nyelven előadott rap-betéttel nyűgözte le a közönséget. Koncertjük a Fesztivál első áttáncolt éjszakája után igazi felüdülést nyújtott a fáradt és klasszikus harmóniákra éhes szigetlakóknak.

Programkereső

Legolvasottabb

Zenés színház

Így búcsúztak a pályatársak Edita Gruberovától

A hetvennégy éves korában elhunyt, világhírű koloratúrszoprán, Edita Gruberová elvesztése nemcsak a közönséget sújtotta le, kollégái is fájó szívvel emlékeztek meg róla.
Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Színház

5 ígéretes független színházi előadás

Az ősz hagyományosan hemzseg az új bemutatóktól, csak kapkodjuk a fejünket a sokszínű a kínálat láttán, mi viszont most olyan előadásokat ajánlunk, amelyek talán kevesebb figyelmet kapnak a kőszínházak műsorával szemben. Szubjektív válogatásunkban szerepelnek klasszikus művek, izgalmas életutak és kortárs dráma is.
Plusz

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Zenés színház

„Körül szeretnék nézni a világban” – Interjú Fürjes Anna Csengével

Egyetlen magyarként került a IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe Fürjes Anna Csenge, aki fiatal kora ellenére több kisebb-nagyobb szerepet énekelt már a Magyar Állami Operaház produkcióiban is. A mindössze huszonöt éves mezzoszopránnal beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Plusz hír

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Plusz ajánló

Félénél jár az első Liszt Ünnep – ezek a programok várnak még ránk!

Már most felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattunk, pedig még számos izgalmas programot tartogat a Müpa október 24-ig zajló őszi kulturális eseménysorozata.
Plusz ajánló

Halk lombok alatt – Megjelent a novemberi Fidelio

Ingyenes programmagazinunk legfrissebb számában az időrendi bontások és ajánlók mellett számos interjút és magazinos anyagot olvashat. A novemberi számot keresse országszerte, az ismert terjesztési pontokon vagy lapozzon bele online!
Plusz ajánló

Színészek kalauzolnak végig a Szépművészeti terein

Az elmúlt évben a járványhelyzet miatt félbeszakadt a Szépművészeti Múzeumban nagy sikerrel futó Textúra című sorozat. A tervezett kilenc előadásból csupán kettőt láthatott a nagyközönség, de október 19-től újra folytatódik a különleges összművészeti program, amely változatlan tartalommal és színészi gárdával várja az érdeklődőket.