Plusz

Vesztésre áll Johnny Hallyday özvegye az örökösödési perben

2019.05.29. 15:05
Ajánlom
Egy francia bíróság állásfoglalása szerint a végrendelet ügyében nem az amerikai, hanem a francia jog alapján kell döntést hozni. Ez utóbbi nem engedi az egyenes ági leszármazottak teljes kisemmizését. 

A Párizs egyik elővárosának számító Nanterre bírósága szerint a rocklegenda "velejéig vándorló és bohém, de főleg francia életmódot élt", és "gyakori egyesült államokbeli utazásai és ottlétei ellenére Franciaország volt az otthona, halála pillanatában is Franciaországban volt az állandó lakhelye", ezért a francia jog érvényes az esetében. 

A 2017 decemberében 74 évesen rákbetegségben meghalt énekes végrendeletében mindent utolsó feleségére, Laeticiára hagyott, annak esetleges halála esetén a teljes örökség egyenlő arányban két örökbefogadott lányukra, a vietnami származású Jade-re és Joyra szállna.

A zenészlegenda vér szerinti gyermekei, az első feleségétől, Sylvie Vartan énekesnőtől született fia, David Hallyday énekes-zenész és későbbi élettársától, a Nathalie Baye színésznőtől született Laura Smet színésznő, megtámadták az Egyesült Államokban írt végrendeletet.

GettyImages-475777782-105433.jpg

Jonny Hallyday, Sylvie Vartan és a fiuk, David, 1974-ben (Fotó/Forrás: Francis Apesteguy/Getty Images Hungary)

A kaliforniai törvények értelmében érvényes a rocksztár végakarata, a francia jogszabályok azonban nem teszik lehetővé a vér szerinti gyermekek teljes kisemmizését. "A végrendelet teljes mértékben szembe megy a francia joggal" - hangsúlyozta Laura Smet. 

A nanterre-i bíróság keddi ítélete azt jelenti, hogy Laeticia Hallyday osztozni kényszerül az örökségből a rocksztár nevelt és vér szerinti gyermekeivel

- közölte a biológiai gyermekek ügyvédje a Reutersszal. Az özvegy ügyvédje útján meghökkenésének adott hangot. 

Johnny Hallyday a 2000-es években telepedett le Laeticiával Kaliforniában, a család felváltva élt Los Angelesben, Franciaországban és Saint-Barthélémy karib-tengeri szigeten, ahol eltemették.

A bálványozott énekes ötször nősült, kétszer ugyanazt a nőtt vette feleségül, viszont csak élettársi kapcsolatban élt lánya, Laura anyjával. Fia első házasságából, Sylvie Vartan énekesnőtől született.

(címlapkép: Johnny Hallyday és felesége, Laeticia gyerekeiket, Joy-t és Jad-et viszik játékot vásárolni, 2010, fotó:  Philip Ramey/Corbis via Getty Images Hungary)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.
Színház

Kilép a POSZT-ot szervező cégből a Magyar Színházi Társaság

A szervezet azt sérelmezi, hogy nem tudják megfelelően gyakorolni tulajdonosi és ellenőrzési jogukat. FRISSÍTÉS: Karsai György kilép a POSZT Tanácsadó Testületéből.
Klasszikus

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Zenés színház

Olyan ez, mint egy jókedvű sütés-főzés

Opera és festői nyáreste Szentendrén – 100 százalék élmény! Megadja a kulturális nyár alaphangját a június 29-ei szentendrei Operagála.
Klasszikus

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz Partitúra

Zala megyében kalandozik a Partitúra

Néprajz, olaj, történelem és zene. A Partitúra kulturális időutazása ezúttal a pannon dombok alatt folytatódik szerdán este a Duna televízióban. A műsor ősi dallamok nyomába ered, méghozzá különleges nők főszereplésével. 
Plusz Partitúra

Így készült a Partitúra szentendrei adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be, ezúttal Szentendrére, Kisorosziba és a Pilisbe kísértük el Miklósa Erika és Batta András kulturális országjáró műsorát.
Plusz hír

Negyven év elteltével bizonyították, hogy meggyilkolták az ukrán zeneszerzőt

Pletyka szinten évek óta vitatták az öngyilkosságot, bizonyítani azonban csak most sikerült a Kijevi Törvényszéki Tudományos Kutatóintézet munkatársainak, hogy Volodimir Ivaszjuk nem önkezével vetett véget az életének, hanem megölték, majd öngyilkosságnak állították be halálát.
Plusz hír

Engedett a kormány, megmarad az ismétlések utáni jogdíj

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint a kormány neves magyar előadóművészek véleményét figyelembe véve módosítja a korábbi törvényjavaslatot.
Plusz interjú

Vidám és borzongató programokkal vár ezen a hétvégén Szentendre

A hazai palettán unikális programkínálattal várja a hétvégén, június 15-16-án a látogatókat Szentendre városa. A fesztivál zenei, vízisport, látványos, vidám és borzongató mediterrán programokat ötvöz képzőművészeti, kreatív eseményekkel.