Plusz

Vesztésre áll Johnny Hallyday özvegye az örökösödési perben

2019.05.29. 15:05
Ajánlom
Egy francia bíróság állásfoglalása szerint a végrendelet ügyében nem az amerikai, hanem a francia jog alapján kell döntést hozni. Ez utóbbi nem engedi az egyenes ági leszármazottak teljes kisemmizését. 

A Párizs egyik elővárosának számító Nanterre bírósága szerint a rocklegenda "velejéig vándorló és bohém, de főleg francia életmódot élt", és "gyakori egyesült államokbeli utazásai és ottlétei ellenére Franciaország volt az otthona, halála pillanatában is Franciaországban volt az állandó lakhelye", ezért a francia jog érvényes az esetében. 

A 2017 decemberében 74 évesen rákbetegségben meghalt énekes végrendeletében mindent utolsó feleségére, Laeticiára hagyott, annak esetleges halála esetén a teljes örökség egyenlő arányban két örökbefogadott lányukra, a vietnami származású Jade-re és Joyra szállna.

A zenészlegenda vér szerinti gyermekei, az első feleségétől, Sylvie Vartan énekesnőtől született fia, David Hallyday énekes-zenész és későbbi élettársától, a Nathalie Baye színésznőtől született Laura Smet színésznő, megtámadták az Egyesült Államokban írt végrendeletet.

GettyImages-475777782-105433.jpg

Jonny Hallyday, Sylvie Vartan és a fiuk, David, 1974-ben (Fotó/Forrás: Francis Apesteguy/Getty Images Hungary)

A kaliforniai törvények értelmében érvényes a rocksztár végakarata, a francia jogszabályok azonban nem teszik lehetővé a vér szerinti gyermekek teljes kisemmizését. "A végrendelet teljes mértékben szembe megy a francia joggal" - hangsúlyozta Laura Smet. 

A nanterre-i bíróság keddi ítélete azt jelenti, hogy Laeticia Hallyday osztozni kényszerül az örökségből a rocksztár nevelt és vér szerinti gyermekeivel

- közölte a biológiai gyermekek ügyvédje a Reutersszal. Az özvegy ügyvédje útján meghökkenésének adott hangot. 

Johnny Hallyday a 2000-es években telepedett le Laeticiával Kaliforniában, a család felváltva élt Los Angelesben, Franciaországban és Saint-Barthélémy karib-tengeri szigeten, ahol eltemették.

A bálványozott énekes ötször nősült, kétszer ugyanazt a nőtt vette feleségül, viszont csak élettársi kapcsolatban élt lánya, Laura anyjával. Fia első házasságából, Sylvie Vartan énekesnőtől született.

(címlapkép: Johnny Hallyday és felesége, Laeticia gyerekeiket, Joy-t és Jad-et viszik játékot vásárolni, 2010, fotó:  Philip Ramey/Corbis via Getty Images Hungary)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Távozó ügyvezető, elmaradó programok a Fesztiválzenekarnál

Számos jövőre tervezett programot, köztük az idősotthonokba és kisgyermekeknek szervezett koncerteket kénytelen lemondani a Budapest Fesztiválzenekar a kieső TAO-forrás miatt. Leépítés kezdődött meg a háttérstábban.
Színház

Botrány a Katonában: kitiltották az egyik dolgozót

A Katona József Színház egyik szerződéses munkatársa erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival. A színház nem nevezte meg a szóban forgó személyt.
Klasszikus

Fischer Iván megszólalt a Fesztiválzenekar megszorításai kapcsán

A Fesztiválzenekar karmestere az Indexnek elmondta: egy ideális rendszerben 4-5 évre előre lehetne tervezni. Szerinte az sem jó, ha többet kap az, aki ügyesebben lobbizik vagy jobb kapcsolatai vannak.
Klasszikus

A karmester nem közlekedési rendőr

Kitűnő hegedűsből lett rendkívüli karmester. Takács-Nagy Gábor energiája a színpadon a zenét szolgálja, interjú közben pedig az őszinte beszélgetés záloga. Október elején, egy budapesti zenekari próba és egy mesterkurzus közben kerestük fel az Egyesült Királyságban élő művészt.
Klasszikus

Az EU is elismerte a Kodály-módszeren alapuló digitális tudásközpontot

A zeneoktatás innovatív módszereinek kidolgozására létrejött digitális zenepedagógiai tudásközpont, a Kodály HUB az első magyar vezetésű felsőoktatási Erasmus-projekt, amely „Jó Gyakorlat” és „Sikertörténet” minősítést is nyert.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz ajánló

Így készült a Partitúra esztergomi adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be. Ezúttal a Dunakanyar egyik festői városába, az egykori királyi székhelyre, Esztergomba kísértük el Miklósa Erika és Batta András műsorát.
Plusz Partitúra

Szekszárdon és környékén kalandozik a Partitúra

A Partitúra kulturális időutazása ezúttal egy igazi borvárosban, Szekszárdon és környékén folytatódik. Miklósa Erika és Batta András országjáró műsora november 16-án 13.30-kor látható a Duna Televízióban.
Plusz videó

Így készült a Partitúra kalocsai adása

Werkvideó-sorozatunkban a Partitúra kulisszái mögé pillantunk be. Ezúttal az ezeréves érseki városba, Kalocsára és környékére kísértük el Miklósa Erika és Batta András műsorát. Videó!
Plusz fidelio klasszik

Ki állította Pesten az első karácsonyfát?

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adásából ez is kiderül. November 16-án délelőtt 10-től 12-ig a 92.1-en, interjú hallható Bálint Angelikával, Nagy Zoltánnal és Orosz Ákossal.
Plusz hír

Két halálos áldozata van a szokatlanul nagy árvíznek Velencében

Szerdára virradó éjszaka rekord magasságú tengervíz öntött el a heves esőzések nyomán. Képek és videók a cikkben.