Plusz

Vesztésre áll Johnny Hallyday özvegye az örökösödési perben

2019.05.29. 15:05
Ajánlom
Egy francia bíróság állásfoglalása szerint a végrendelet ügyében nem az amerikai, hanem a francia jog alapján kell döntést hozni. Ez utóbbi nem engedi az egyenes ági leszármazottak teljes kisemmizését. 

A Párizs egyik elővárosának számító Nanterre bírósága szerint a rocklegenda "velejéig vándorló és bohém, de főleg francia életmódot élt", és "gyakori egyesült államokbeli utazásai és ottlétei ellenére Franciaország volt az otthona, halála pillanatában is Franciaországban volt az állandó lakhelye", ezért a francia jog érvényes az esetében. 

A 2017 decemberében 74 évesen rákbetegségben meghalt énekes végrendeletében mindent utolsó feleségére, Laeticiára hagyott, annak esetleges halála esetén a teljes örökség egyenlő arányban két örökbefogadott lányukra, a vietnami származású Jade-re és Joyra szállna.

A zenészlegenda vér szerinti gyermekei, az első feleségétől, Sylvie Vartan énekesnőtől született fia, David Hallyday énekes-zenész és későbbi élettársától, a Nathalie Baye színésznőtől született Laura Smet színésznő, megtámadták az Egyesült Államokban írt végrendeletet.

GettyImages-475777782-105433.jpg

Jonny Hallyday, Sylvie Vartan és a fiuk, David, 1974-ben (Fotó/Forrás: Francis Apesteguy/Getty Images Hungary)

A kaliforniai törvények értelmében érvényes a rocksztár végakarata, a francia jogszabályok azonban nem teszik lehetővé a vér szerinti gyermekek teljes kisemmizését. "A végrendelet teljes mértékben szembe megy a francia joggal" - hangsúlyozta Laura Smet. 

A nanterre-i bíróság keddi ítélete azt jelenti, hogy Laeticia Hallyday osztozni kényszerül az örökségből a rocksztár nevelt és vér szerinti gyermekeivel

- közölte a biológiai gyermekek ügyvédje a Reutersszal. Az özvegy ügyvédje útján meghökkenésének adott hangot. 

Johnny Hallyday a 2000-es években telepedett le Laeticiával Kaliforniában, a család felváltva élt Los Angelesben, Franciaországban és Saint-Barthélémy karib-tengeri szigeten, ahol eltemették.

A bálványozott énekes ötször nősült, kétszer ugyanazt a nőtt vette feleségül, viszont csak élettársi kapcsolatban élt lánya, Laura anyjával. Fia első házasságából, Sylvie Vartan énekesnőtől született.

(címlapkép: Johnny Hallyday és felesége, Laeticia gyerekeiket, Joy-t és Jad-et viszik játékot vásárolni, 2010, fotó:  Philip Ramey/Corbis via Getty Images Hungary)

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Röhrig Géza karanténban - Élőben New Yorkból

Nyáry Krisztián online sorozata nem ismer országhatárokat. Ezúttal a New Yorkban élő költőt kérdezi arról, mit olvas a kényszerű otthonlét alatt.
Színház

Így mennek tovább a budapesti színházak - itt a megállapodás és néhány vélemény

Hosszú hetek egyeztetései után ma megállapodott a kormány és a Fővárosi Önkormányzat a színházak működtetéséről.
Jazz/World

Fonogram-életműdíjat kapott Kovács Kati – Hallgasd meg a nyertes felvételeket!

Hobo, Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Mörk, a Sárik Péter Trió, Lajkó Félix & Volosi, Krizso, a Bagossy Brothers Company is Fonogram-díjat kapott a szombaton az interneten tartott online eseményen. Életműdíjjal Kovács Katit, szakmai életműdíjjal Gőz Lászlót ismerték el.
Vizuál

A világ leghíresebb angyalai csak mellékszereplők Raffaello Sixtusi Madonnáján

A két kis kerub nagy karriert futott be, ahhoz képest, hogy épp csak ráfértek az 1512-ben festett műre. Alakjukhoz több anekdota is fűződik, festőjük ma 500 éve hunyt el.
Könyv

Gergely Ágnes: „Egyszer csak újra eszméletéhez tér a világ”

A napokban jelentették be: a Tiszatáj folyóirat 2019-es díját Gergely Ágnesnek ítélték oda. A 87 éves Kossuth-díjas költőt, írót, műfordítót Karácsony Ágnes hívta föl telefonon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz interjú

Horgas Eszter: „Prés alatt vagyunk mindannyian”

Csak ülünk és teázunk. Két különböző lakásban, a monitor két oldalán. Hiába, az ember olyan könnyen megszokja a személyes találkozások luxusát. Interjú karantén idején – a gépeken keresztül – Horgas Eszter fuvolaművésszel.
Plusz hír

Virtuális hagyományaink – Pályázatot hirdet a Hagyományok Háza

A tender online népművészeti módszertani tartalmak elkészítésére szól, a felhívás benyújtási határideje április 15.
Plusz mti

Rekordokat dönt a Netflix és a YouTube a járvány idején

A Netflix jegyzi a legtöbb, 59 millió letöltést a YouTube, az Amazon Prime és a Disney+ előtt 2020 első negyedévében.
Plusz gyerek

Fidelio Matiné – Náray Erika mesét mond Bíborkáról és a tündérekről

Folytatódik a Fidelio Matiné vasárnapi sorozata gyerekeknek. Ma – a Rózsavölgyi Szalon együttműködésével – Náray Erika színművész mond mesét Bíborkáról és a varázsfőzetről, meg persze a tündérbirodalomról.
Plusz spotify

Könnyűzene a korona idején

Sok más minden mellett a koronvírus-járvány azt is befolyásolja, hogy hol és hogyan fogyasztunk könnyűzenét ezekben a hónapokban. A zeneipar teljes egészére meghatározó – és egyelőre sok tekintetben, de legalábbis számos szegmensére, úgy tűnik, sokkszerű és katasztrofális – hatással van az, ami pillanatnyilag a világon történik.