Plusz

VI-VII.

2011.08.07. 23:03
Ajánlom
Week ending

Hááát igen, eljött a hétvége és mi még most is dolgozunk!

Mondjuk ez nem újdonság itt, az Egyetemen. Tegnap... Mi is volt tegnap? Nehéz már napra lebontva észben tartani az információkat! Eléggé összefolynak a dolgok. Azt tudom, hogy Dóri, a dramaturg és Gábor nagyon sokat dolgoztak a szövegen, aminek meg is lett az eredménye! Jelenetek más helyre kerültek, kapok majd még szöveget, és Odüsszeusz is jobban szervesült a High School környezetbe, szóval én örültem az újdonságoknak. Végigjártuk a darabot olyanformán, hogy melyik jelenet hol fog játszódni. Izgi lesz! Egyre jobban tetszik ez az egész! Ja, és már ugye nagyban rendelkezünk. Az első jelenet már meg is van körülberülre. Láttuk már az első bábot is! Tetszik! Nagyon bejön, és az a pláne, hogy ennél még jobbak is lesznek! Kíváncsian várom a sajátomat is! És este beszélgettünk Gáborral - Anna, Sanyi és én! Nagy élmény volt! Számomra mindig az, ha valaki olyannal tudok beszélgetni, aki idősebb és tapasztaltabb nálam. Nyugi Gábor! Tudjuk, hogy az idősebb jelen esetben nem 30 éveket jelent, szal Te se vagy még öreg, csak idősebb! Szóval sok mindent megtudtunk: jót is, rosszat is. Igazából nem is beszélgetés volt, inkább Gábor beszélt, de ez volt benne az élvezetes!

Ma pedig haladtunk tovább! Azt nem is mondtam, hogy a koncentrációs feladatok még mindig élnek és virulnak. Ma nem voltam benne ügyes, úgyhogy 33 fekvőtámasz volt a büntetésem... Délután Petivel énekeltünk. Szegénynek egyre nehezebb feladata van, és még a kottaíró program is cserbenhagyta, de ettől függetlenül remek munkát végez és nagyon jó vele dolgozni! Szegény, pont azt a feladatot kapta, ami a legnagyobb odafigyelést és jelenlétet igényli, mind az ő és a mi részünkről egyaránt, de azt érzem meg tudunk birkózni a feladattal. Csak ő csinál a bolhából elefántot! SZERETÜNK PETI!!! ÉS NAGYON JÓ DOLGOKAT CSINÁLSZ!!! (Remélem ez meggyőzi.) Este pedig példánnyal a kezünkben osztotta Gábor a feladatokat, ki, hol, mit csinál, és mikor. Ez volt a legjobb rész!

Wááááá! Egyre jobban várom a végeredményt!

Tibi

Programkereső

Legolvasottabb

Klasszikus

Az 1956-os forradalom zenéi

Akár a történelem kötötte össze őket október 23-a eseményeivel, akár a szerző akart ily módon emléket állítani a forradalomnak, sok zenemű létezik, mely mára elválaszthatatlanná vált 1956-tól. Egy csokorra valót gyűjtöttünk belőlük.
Színház

Alföldi Róbertet a Pinceszínházban faggatják

Trezor címmel beszélgetéssorozatot indít a Pinceszínház. Az új, havi rendszerességgel jelentkező sorozat első vendége Alföldi Róbert lesz.
Színház

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Klasszikus

Kezdődik a Bartók Világverseny

Október 25. és 31. között rendezik meg a Zeneakadémián a Bartók Világversenyt. Az idei évben vonósnégyesek mérkőznek meg, a fordulókat élőben és online is követheti a közönség.
Színház

Alkoholba fojtott romantika a Pesti Színház színpadán

Yasmina Reza népszerű drámája, a Bella Figura látszólag egy kellemesen induló, titkos randevú története, a darabból azonban hiányzik az idill. A magyarországi ősbemutatót Török Ferenc rendezi, az előadás október 22-től látható a Pesti Színházban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Plusz gyász

Elhunyt Csíkszentmihályi Mihály

A „flow”-elmélet atyja 87 éves volt.
Plusz hír

„Hogy mi a humor? Túlélés” – emléktáblát avattak Antal Imre tiszteletére

Az Erkel Ferenc-díjas magyar zongoraművész, televíziós személyiség emlékét mától tábla őrzi egykori otthona, a Damjanich utca 40. alatti ház falán.
Plusz ajánló

Félénél jár az első Liszt Ünnep – ezek a programok várnak még ránk!

Már most felejthetetlen pillanatokkal gazdagodhattunk, pedig még számos izgalmas programot tartogat a Müpa október 24-ig zajló őszi kulturális eseménysorozata.
Plusz ajánló

Halk lombok alatt – Megjelent a novemberi Fidelio

Ingyenes programmagazinunk legfrissebb számában az időrendi bontások és ajánlók mellett számos interjút és magazinos anyagot olvashat. A novemberi számot keresse országszerte, az ismert terjesztési pontokon vagy lapozzon bele online!
Plusz ajánló

Színészek kalauzolnak végig a Szépművészeti terein

Az elmúlt évben a járványhelyzet miatt félbeszakadt a Szépművészeti Múzeumban nagy sikerrel futó Textúra című sorozat. A tervezett kilenc előadásból csupán kettőt láthatott a nagyközönség, de október 19-től újra folytatódik a különleges összművészeti program, amely változatlan tartalommal és színészi gárdával várja az érdeklődőket.