Plusz

VI-VII.

2011.08.07. 23:03
Ajánlom
Week ending

Hááát igen, eljött a hétvége és mi még most is dolgozunk!

Mondjuk ez nem újdonság itt, az Egyetemen. Tegnap... Mi is volt tegnap? Nehéz már napra lebontva észben tartani az információkat! Eléggé összefolynak a dolgok. Azt tudom, hogy Dóri, a dramaturg és Gábor nagyon sokat dolgoztak a szövegen, aminek meg is lett az eredménye! Jelenetek más helyre kerültek, kapok majd még szöveget, és Odüsszeusz is jobban szervesült a High School környezetbe, szóval én örültem az újdonságoknak. Végigjártuk a darabot olyanformán, hogy melyik jelenet hol fog játszódni. Izgi lesz! Egyre jobban tetszik ez az egész! Ja, és már ugye nagyban rendelkezünk. Az első jelenet már meg is van körülberülre. Láttuk már az első bábot is! Tetszik! Nagyon bejön, és az a pláne, hogy ennél még jobbak is lesznek! Kíváncsian várom a sajátomat is! És este beszélgettünk Gáborral - Anna, Sanyi és én! Nagy élmény volt! Számomra mindig az, ha valaki olyannal tudok beszélgetni, aki idősebb és tapasztaltabb nálam. Nyugi Gábor! Tudjuk, hogy az idősebb jelen esetben nem 30 éveket jelent, szal Te se vagy még öreg, csak idősebb! Szóval sok mindent megtudtunk: jót is, rosszat is. Igazából nem is beszélgetés volt, inkább Gábor beszélt, de ez volt benne az élvezetes!

Ma pedig haladtunk tovább! Azt nem is mondtam, hogy a koncentrációs feladatok még mindig élnek és virulnak. Ma nem voltam benne ügyes, úgyhogy 33 fekvőtámasz volt a büntetésem... Délután Petivel énekeltünk. Szegénynek egyre nehezebb feladata van, és még a kottaíró program is cserbenhagyta, de ettől függetlenül remek munkát végez és nagyon jó vele dolgozni! Szegény, pont azt a feladatot kapta, ami a legnagyobb odafigyelést és jelenlétet igényli, mind az ő és a mi részünkről egyaránt, de azt érzem meg tudunk birkózni a feladattal. Csak ő csinál a bolhából elefántot! SZERETÜNK PETI!!! ÉS NAGYON JÓ DOLGOKAT CSINÁLSZ!!! (Remélem ez meggyőzi.) Este pedig példánnyal a kezünkben osztotta Gábor a feladatokat, ki, hol, mit csinál, és mikor. Ez volt a legjobb rész!

Wááááá! Egyre jobban várom a végeredményt!

Tibi

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz művészet

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Plusz nyár

A júliusi Fidelio már a polcokon van

Az ingyenes programmagazinban a júliusi eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Dragomán György íróval és Szabó Balázs zenésszel. Lapozzon bele online!
Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.