Plusz

vikiír

2011.08.03. 23:32
Ajánlom
Harmadik nap.

Ma volt a fotózás, mely legtöbbünket úgy ért, mint derült égből Zeusz vakuja... Haha! Még szerencse, hogy tegnap este hajat mostam! :) A képek végül nagyon jól sikerültek, hamarosan láthatóak is lesznek... gondolom :)

Asztali próbáknál tartunk, tehát ma volt a második visszaolvasás. Gábor ma már bőséges instrukciókkal látott el minket, beszéltünk az Istenek és a bábok szintjéről, a stilizáció mértékéről. Izgalmasnak tűnik a dolog. Csak győzzük kivitelezni :)

Ma azt is megtudtam, hogy nem is három dalom van, hanem négy. Ezek a dalok mind különböző életkorú és állapotú nők szájából hangoznak majd el. Egyszer. Talán. Jáááááááj, ha ez összejön kiadok egy CD-t :D

Peti, a zeneszerzőnk végtelenül türelmes, mindent hatezerszer megmutat ha kell... Nem könnyű ennyi szólamban énekelni, hagvilla ide, hangvilla oda... Apropó hangvilla, kiderült hogy Sanyi, drága szerelmetes gyöngyvirágom még egy üditősdobozból is meghallja a "C"-t, vagy "A"-t, vagy mit kell hallani...

Jesszusom, Kari, holnap zenei továbbképzést kell tartanod nekem, azt sem tudom mit kell hallani a hangvillán... Szörnyű!

Aki tudja, még ma írja meg, mert nem fogok tudni aludni! :)

(Ezek után nem árulom el majd senkinek, hogy 5 évig jártam szolfézsra...)

Na jó, tudom, az "A"-t kell hallani! Ugye?

bejegyezte: Viki

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Klasszikus

Miért szép a cselló? Márkus Ágnes válaszol

Hangszertár című sorozatunkban ezúttal a csellót mutatjuk be Márkus Ágnes segítségével, aki Saint-Saëns egy jól ismert műrészletét is előadja.
Színház

Lakatos Márk látványvilágával készül a Dekameron 2020

Csákányi Eszter és Kulka János is szerepel a Trojka Színházi Társulás online előadásában, amely bárki számára ingyenesen elérhető lesz június 11-én este.
Klasszikus

Elhunyt Lakatos György, a Gundel és a Hilton legendás prímása

A muzsikust 76 éves korában érte a halál, temetéséről a család később ad tájékoztatást – írja a turizmus.com.
Vizuál

Kincsek Kolozsvárról

Lengyel Beatrix, a Magyar Nemzeti Múzeum történész-muzeológusa ezúttal egy tisztes polgári vállalkozót, Kolozsvár egykori társas életének fontos alakját idézi meg: az első könyvkiadót Erdélyben, aki honoráriumot fizetett a szerzőinek.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz magazin

KÉP-regény: Hajó-törés

A Fidelio sorozatában hétről-hétre új fotóját – és annak történetét – osztja meg velünk a Morphoblog szerzője, morpho, azaz Hegedűs Ákos. Ki emlékszik még a Médiahajóra? Erről olvashatunk az e heti bejegyzésben.
Plusz kutatás

Juhok segítségével oldják meg a Holt-tengeri tekercsek rejtélyeit

A Holt-tengeri tekercsek DNS-vizsgálata fényt derített a pergamenek eredetére, arra, hogy milyen állat bőréből készítették őket, és ezzel választ kínál számos tudományos kérdésre - jelentette a helyi média.
Plusz hír

Mihelyt vége a veszélyhelyzetnek, nyithatnak a színházak, a mozik, a múzeumok

Ezt Gulyás Gergely jelentette be a mai Kormányinfón. A Parlament június 16-án szavaz a veszélyhelyzet megszűnéséről.
Plusz magazin

Ezt a törvényt csak a gyerekek kárára lehet meghozni – Művészek az örökbefogadásról

Öt ismert művész emelte fel a szavát a kormány új törvényjavaslata ellen, amely nem tenné kötelezővé, hogy az örökbefogadó szülők tanfolyamon készüljenek fel az örökbefogadásra.
Plusz vélemény

Komolyan kellett volna venni, amiről a Joker szólt

Thomas Wayne-nek nem kell félnie, hogy orrba vágja Arthur Flecket, hiszen pénze van. A Joker kivételes, egymilliárd dolláros közönségsikere és a jelenlegi amerikai zavargások egy narratívában illeszthetők. Vélemény.