Plusz

vikiír

2011.08.03. 23:32
Ajánlom
Harmadik nap.

Ma volt a fotózás, mely legtöbbünket úgy ért, mint derült égből Zeusz vakuja... Haha! Még szerencse, hogy tegnap este hajat mostam! :) A képek végül nagyon jól sikerültek, hamarosan láthatóak is lesznek... gondolom :)

Asztali próbáknál tartunk, tehát ma volt a második visszaolvasás. Gábor ma már bőséges instrukciókkal látott el minket, beszéltünk az Istenek és a bábok szintjéről, a stilizáció mértékéről. Izgalmasnak tűnik a dolog. Csak győzzük kivitelezni :)

Ma azt is megtudtam, hogy nem is három dalom van, hanem négy. Ezek a dalok mind különböző életkorú és állapotú nők szájából hangoznak majd el. Egyszer. Talán. Jáááááááj, ha ez összejön kiadok egy CD-t :D

Peti, a zeneszerzőnk végtelenül türelmes, mindent hatezerszer megmutat ha kell... Nem könnyű ennyi szólamban énekelni, hagvilla ide, hangvilla oda... Apropó hangvilla, kiderült hogy Sanyi, drága szerelmetes gyöngyvirágom még egy üditősdobozból is meghallja a "C"-t, vagy "A"-t, vagy mit kell hallani...

Jesszusom, Kari, holnap zenei továbbképzést kell tartanod nekem, azt sem tudom mit kell hallani a hangvillán... Szörnyű!

Aki tudja, még ma írja meg, mert nem fogok tudni aludni! :)

(Ezek után nem árulom el majd senkinek, hogy 5 évig jártam szolfézsra...)

Na jó, tudom, az "A"-t kell hallani! Ugye?

bejegyezte: Viki

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.