Plusz

Világkonyha otthon

2012.04.11. 13:05
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és Öné lehet a GoodFood Világkonyha áprilisi, második lapszáma!

Az újabb kiadványban Kulka János négyfogásos ételsort készített, közben pedig rengeteget mesélt magáról, a főzésről és a szeretetről. A GoodFood áprilisi lapszámában olvasható a színész zöld spárgás-fehérboros rizottója, a családi recept alapján készült sonkás remegős és egy citromos álom nevű desszert is.

Encsen található az Anyukám mondta elnevezésű étterem. Ketten viszik, a Dudás testvérek. Szilárd a főúr, Szabolcs pedig, aki két évvel idősebb az öccsénél, főnök a konyhában és a pizzasütő kemencénél. Zavarba ejtően őszinték mindketten, teli jókedvvel, mediterrán lazasággal. A receptek, amelyeket az áprilisi lapszámban megosztanak az olvasókkal: sült velős csont petrezselyem salátával, házi kenyérpirítóssal; kismalac hagymapürével; tavaszi csusza; ordás canolli.

Gordon Ramsay ezúttal vaníliafagylaltos profiterolt készít karamellöntettel - a recept a Hónapról Hónapra rovatban olvasható.

Ha április 18-án délig helyesen válaszol az alábbi kérdésre, Öné lehet a GoodFood Világkonyha áprilisi lapszáma.

Kérdésünk: Hány darab kipróbált recept olvasható a BBC GoodFood Világkonyha áprilisi számában?

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Ők az évad legjobbjai a kritikusok szerint

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit. A díjátadót szeptember 22-én tartják a Katonában.
Könyv

Babits a ritmusdaráló, Móricz a műparaszt

Vámos Miklós e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni.
Tánc

Novák Ferenc "Tata": Egyszer csak rájöttünk, hogy a Táncszínház nem a miénk

Elkészült a Nemzeti Táncszínház épülete, aztán kiderült, hogy nem is az övék. „Megalázó volt” – mondta az ügyről Novák Ferenc „Tata” Kossuth-díjas koreográfus.
Színház

Ilyen volt a Sztalkert csoport új Vízkeresztje - Galéria

A Shakespeare Fesztiválon mutatták be a Sztalkert Csoport második önálló produkcióját, a Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadást, amely legközelebb a Szentendrei Teátrum FRISS programsorozatában, majd Zsámbékon vendégeskedik.
Vizuál

14 érdekesség Rembrandt épp restaurálás alatt álló Éjjeli őrjáratáról

A Rijks Múzeum július elején megkezdte a festmény nyílt színi restaurálását. A projektet online és a helyszínen is nyomon követhetik az érdeklődők. Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány izgalmas tényt a képről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz összművészet

Új helyszíneken és környezetbarát módon fesztiválozhatsz a Művészetek Völgyében

Július 19. és 28. között újra a Balaton-felvidék három apró települése, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend lesz az ország központja.
Plusz hír

Így lehet ingyen Sziget bérleted: önkénteseket keres a fesztivál

Idén is várják azok jelentkezését, akik szeretnének egy világszínvonalú esemény kulisszái mögé látni.
Plusz hír

Az élet magja – IV. Béla koronázási szertartása Székesfehérváron

A hetedik „felvonásához” érkezett az Árpád-ház nagy királyainak emléket állító koronázási szertartássorozat: 2019-ben IV. Béla koronázását viszi színre Szikora János rendező, címszerepben Lábodi Ádám látható.
Plusz ajánló

Idén sem kell nagyítóval keresned a kultúrát a Szigeten!

Összeszedtük, melyek azok a helyszínek és programok, ahol művészeti élménnyel gazdagodhatsz, akár résztvevőként, akár befogadóként az idei Sziget Fesztiválon augusztus 7. és 13. között.
Plusz interjú

A paprikás liszt mindent visz

Nyár, Balaton, strand, strandkaja. Hagyjuk most az ilyen-olyan hamburgereket meg hotdogokat meg pallereket, álljunk meg egy igazi klasszikusnál: a sült halnál. Rántott vagy paprikás lisztes, friss vagy fagyasztott, olajban vagy zsírban? Kánya Zoltán, az északi part egyik ikonikus halsütője avat be minket a tradicionális balatoni halsütés fortélyaiba.