Plusz

W. H. Formáció - Shakespeare szonettjei

2011.08.11. 17:30
Ajánlom
Dagadu Veronika Sena, Márkos Albert, Gryllus Samu és G. Szabó Hunor egy színes szagos monstre fesztiválra 21. századi Shakespeare-t hozott.

A Fidelio Octopus Összművészeti Helyszín alapvetően egy chill-zóna a Szigeten, persze csak a körülményekhez képest. A nagysátor puffjai és a koncertek élvezetét segítő fejhallgatók például kifejezetten dobnak a dolgon. Nem könnyű viszont a zenészeknek, főleg ha egy olyan improvizatív előadásról van szó, mint amilyet a W. H. Formáció hozott. Többek között ezért is fantasztikus az, amit a Szigeten hallhattunk - tizennégy Shakespeare-szonettet, 21. századi feldolgozásban. Újszerűen nyúlni valamihez, ami egyrészt mindenki számára ismert, másrészt több mint 400 éves, nem könnyű feladat - ők viszont megoldották. Ismét bebizonyosodott, hogy Shakespeare mindig aktuális.

Márkos Albert csellista és zeneszerző kezdeményezte a projektet, ami egyszerre kever több műfajt is: a kortárs improvizatív zene, a klangfarbe musik, a free- és modern jazz, az abstract hip-hop és a spoken word egyvelegét nem mindennap hallani. Mindehhez hozzájárul a zenészek öröme: a svung, a nevetés, az együttműködés Dagadu Veronika Sena, Gryllus Samu, G. Szabó Hunor és Márkos Albert között az első szonett után nyilvánvalóvá válik a tegnapot felejteni vágyó, kényelmesen elhelyezkedett közönség előtt. A szonetteket angolul és magyarul szövegkönyv formájában olvasni is lehetett a zene hallgatása mellett, ami biztosította a lehetőséget a saját értelmezésre.

2011. augusztus 10. 17:00
Hajógyári-sziget, Octopus Összművészeti Helyszín
Sziget Fesztivál 2011

A W. H. Formáció tagjai: Dagadu Veronika Sena (ének, szöveg), Márkos Albert (cselló), Gryllus Samu (basszusgitár), G. Szabó Hunor (ütőhangszerek, basszusgitár)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz nka

25 év, 25 nap – Változatos programokkal ünnepli negyedszázados fennállását az NKA

A széles merítésű eseménysorozaton a Nemzeti Kulturális Alap valamennyi kollégiuma önálló programmal jelentkezik szeptember 23. és október 17. között. Mutatjuk a teljes kínálatot!
Plusz hír

Orvosi szöveget találtak egy 2000 éves papiruszon, és végre tudjuk, mi áll rajta

Egy eddig ismeretlen ókori orvosi szöveget tartalmaz a Bázeli Egyetem kétezer éves papirusza, amely a 16. század óta okoz fejtörést a kutatóknak.
Plusz fesztivál

Pénteken nyílik a Művészetek Völgye!

Pénteken kezdődik a Művészetek Völgye, a fesztiválon több mint 1500 program várja az érdeklődőket július 29-ig Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden.
Plusz magazin

A Fidelio már augusztusra hangol – megjelent az új szám!

Az ingyenes programmagazin augusztusi számában a nyári eseménynaptár mellett megtalálja Fáy Miklós és Vámos Miklós rovatát, gasztro ajánlatunkat, valamint számos interjút, többek között Szécsi Noémivel, Karinthy Mártonnal, Szemenyei Jánossal. Lapozzon bele online!
Plusz gasztro

Hé, Bubu, mi van a piknikkosaradban?

Maci Laci, a népszerű mesében szereplő medve imádta a kirándulókat, főleg a piknikkosarakban megbúvó finomságok miatt. E havi gasztro-összeállításunk a nyár egyik kedvenc foglalatosságáról szól: mire figyeljünk, mit vigyünk magunkkal, és hogyan élvezzük a piknikezés minden pillanatát.