Plusz

Zene-közelben – Múzsarandevú

2012.08.23. 10:52
Ajánlom
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora szombaton délutánonként hallható a Magyar Katolikus Rádió műsorán.

A soron következő, augusztus 25-i adás amolyan igazi múzsarandevúnak ígérkezik: három szakterület jeles képviselőjéről tudunk meg többet zenei hátterükről. A műsor vendége lesz Dr. Richter Pál (Zenetudományi Intézet), Barki Gergely művészettörténész és Zoboki Gábor építész. Richter Pál az Akadémia Zenetudományi intézetének megbízott vezetője. Munkásságuk azon részéről is lesz szó, ami az elmúlt évtizedek zenéjének lajstromozására vonatkozik. Emellett természetesen sokirányú tevékenységükről is áttekintést kaphatunk. Barki Gergely művészettörténész kutatásai sokszor vezettek zenei területekre, és nemcsak a Nyolcak életművének vizsgálatakor, hanem már-már krimiszerű "nyomozásai" során is... Zoboki Gábor építészhez sok egyéb mellett a Művészetek Palotája tervezése kötődik, de immár határainkon túl is sokfelé foglalkoztatják: a legkeresettebb alkotók egyike. Kevesen tudják, hogy fiatalabb korában a karmesteri pályával is kacérkodott - zeneszeretete máig lényeges eleme mindennapjainak.

Zene-közelben, 2012. augusztus 25. szombat 15:34-16:30 (ismétlés: másnap, vasárnap 22:30-23:30), Magyar Katolikus Rádió FM 102,1 MHz

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A néző bosszantása és kényeztetése – jegyzetek az idei POSZT-ról

Ha valaki valóban egy fesztiválra kíváncsi, arról szeretne összbenyomást kapni, leküzdhetetlen akadályokba ütközik. Csak látszólag egyszerű megoldás, hogy módszeresen végignézi valamennyi előadást.
Zenés színház

Mi történik, ha Don Giovanniból RockGiovanni lesz?

Ütős napunk volt tegnap Miskolcon. Délután stand-up, este pedig a várva várt idei népopera: a RockGiovanni. Nevettünk, izgultunk, elámultunk, ünnepeltünk, kutyagoltunk, fáztunk... És persze jól el is fáradtunk. De megérte.
Tánc

40 évesen Júliát táncolni? Nem lehetetlen!

Kenneth MacMillan Rómeó és Júlia-koreográfiájának címszerepében debütál New Yorkban a 40 éves ragyogó szépség, Stella Abrera.
Zenés színház

Bartók Plusz Operafesztivál: Rohanok koncertről koncertre

Milyen jó is azoknak, akik nem szeretik a klasszikus zenét! Jaj nem, persze nem úgy értem, szóval milyen könnyű is azoknak... Hm, nem, nem könnyű, sőt... Akkor meg milyen jó azoknak, akik két-három helyen is tudnak lenni egyszerre! Olyan meg nincs...
Vizuál

Hollywood elfeledett férfi ikonja

James Dean és Marlon Brando mellett a legnagyobb sztárok közé tartozott - míg rájuk azonban ma is emlékszünk, Montgomery Cliftnek csak zseniális filmjei maradtak fent.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Plusz veszprémfest

Újra opera Veszprémben

Erős programmal várja közönségét az idén 15. évét ünneplő VeszprémFest.
Plusz kult50

Kiderült, kik ők: Íme a kultúra 50 arca 2018-ban

Megvan A kultúra 50 arca. A legújabbak. A Fidelio 2018-as KULT50 kiadványát június 7-én délelőtt mutatták be a Rózsavölgyi Szalonban. A lap először 2017-ben jelent meg, akkor a hazai kultúra másik 50 arca szerepelt benne. Az új névsor alább olvasható.
Plusz gasztro

Eper minden mennyiségben!

Az eper, szamóca vagy egyes tájakon szeder névre hallgató, a rózsafélék családjába tartozó tavaszi gyümölcs sokak kedvence. Ehetjük magában, de számtalan módon elkészíthetjük, ezek közül válogattunk most néhány szokatlan receptet és eperrel kapcsolatos érdekességet.
Plusz ajánló

Erős kezdés: ősbemutatóval, Blahalouisiana szimfonik koncerttel és egy kortárs drámával indítja az évadot a Kultkikötő

Június 22-én, pénteken az Anyám, a nyolcadik kerület! című előadás ősbemutatójával, valamint a Heisenberg című darabbal nyitja meg az idei, szám szerint 13. évadát a Kultkikötő.
Plusz balaton

Nyár, kultúra, Balaton

Magyarország és a Balaton-part leghosszabb összművészeti fesztiválja 2018. június 22-én kezdődik, és egészen augusztus 26-ig tart.