Plusz

Zenés állatkerti esték

2012.07.25. 10:57
Ajánlom
A sorozat következő estjén Szalóki Ág ad koncertet a Fővárosi Állat- és Növénykertben július 25-én.

Az előző évek sikeres állatkerti hangversenysorozatait követően az idei nyár folyamán hét koncertet szerveznek Zenés Állatkerti Esték címmel a hangulatos Nagy-tó parti helyszínen. A tizenegyedik évadához érkezett koncertsorozat összesen hét koncertből áll. A Benkó Dixieland Band és Orosz Zoltán Balkán Projecttel közös fellépése után július 25-én este Szalóki Ági ad koncertet. Még a Madárház lakói is felkapják a fejüket, amikor az autentikus népzene Szalóki Ági tiszta, csengő hangján szólal meg - tele élettel, érzékenységgel, őszinteséggel és játékossággal. Már énekelt a Besh o Drommal, örömzenélt Szakcsi Lakatos Bélával, de meghódította Montrealt, Londont és Párizst is. Bárcsak ez az éjszaka című estjével várja a közönséget szerdán este a fővárosi Állatkertbe.

Az elkövetkező hetekben az énekesnőn kívül még a Hot Jazz Band, a Molnár Dixieland Band, a Budapest Bár és a Budapest Klezmer Band lép fel a nyáresti koncertsorozat soron következő eseményein. A koncertek szerda esténként fél kilenckor kezdődnek. Az előadásokra érkező vendégek számára este hét órától nyitva állnak az intézmény kapui, így a műsor kezdetéig akár egy sétát is tehetnek a Pálmaház és a Nagy-tó környékén.

A Fővárosi Állat- és Növénykert komoly zenei hagyományokkal rendelkezik. Már az 1800-as évek végén rendszeres zenei programok zajlottak a kert területén. Az 1910-es években az állatkertnek saját, hatvantagú szimfonikus zenekara volt Wieschendorff Henrik karnagy vezetésével. A húszas években induló Magyar Rádió az állatkertből sugározta az első koncertjét. A második világháború után a Filharmónia Vállalat szervezett koncerteket az egykori szabadtéri színpadon, amelynek helyét ma a Japánkert foglalja el. A hatvanas években lényegében megszűnt hagyomány csak az 1990-es évek közepén elevenedett meg ismét a Budapesti Fesztiválzenekar koncertjével. A rendszeres nyáresti zenei programok 2002-ben indultak újra.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Raktárvásárral zárja a nyarat a Libri

Hat napig várja váltakozó akciókkal és folyamatosan frissülő készlettel vásárlóit a Libri Kiadó a Szentendrei úton.
Klasszikus

Magyarul is megjelenik Fischer Ádám életrajzi könyve

A karmester 70. születésnapjára jelenik meg Oplatka András életrajzi könyve szeptember elején. Természetesen német nyelven is kiadják.
Klasszikus

Egzotikus és visszatérő vendégek Kaposváron – Kaposfest-napló 2.

A Kaposfest utolsó három napjáról szól alábbi írásunk: Brahmstól a Bolyi Soul és Gospel Kórusig haladt a fesztivál zenei programja.
Klasszikus

Medve ölte meg a 44 éves Julien Gauthier francia zeneszerzőt

Julien Gauthier a természet hangjait rögzítette készülő művéhez, amikor egy medve támadt rá Kanadában.
Vizuál

Itt a Kisasszonyok előzetese Meryl Streeppel és Emma Watsonnal

Igazi sztárparádés feldolgozás érkezik Luisa May Alcott klasszikusából.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Plusz hír

Művészek indítottak mozgalmat a klímatudatosságért

A projektet Áfra János és Závada Péter azért indították el, hogy a magyar művészek közreműködésével minél szélesebb körben hívják fel a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófa és az ezzel kapcsolatos egyéni és közösségi felelősségvállalás fontosságára.
Plusz magazin

„Valahányszor elmegyek az épület előtt, mindig megdobog a szívem”

Madarassy István Kossuth-díjas ötvös- és szobrászművész a Pesti Vigadó földszintjén található csillárok megálmodója. A világítótestek megszületésének és létrehozásának körülményeiről kérdeztük.
Plusz kutya

Musicalelőadásra vitték a segítőkutyákat, hogy megtanulják, hogyan kell színházban viselkedni

A Billy Elliot egyik augusztusi előadására vittek segítőkutyákat a képzésük részeként Kanadában, hogy a négylábúak megtanulják, hogyan viselkedjenek színházban.
Plusz ajánló

Zéró hulladékkal rendezik meg a Gyüttment Fesztivált Szekszárd mellett

Augusztus 22-25. között rendezik meg ötödik alkalommal a Gyüttment Fesztivált a Szekszárd melletti Sötétvölgyben.
Plusz interjú

Összeköt és feszültséget teremt – Dejcsics Konrád bencés szerzetes az Arcus Temporum csendjéről 

Egy pillanatnyi csendre hív meg a művészet és az élet forgatagában az Arcus Temporum művészeti fesztivál augusztus 23. és 25. között Pannonhalmán. Dejcsics Konrád fesztiváligazgatóval beszélgettünk a Főapátság és a kortárs kultúra kapcsolatáról, és a fesztivál eszmeiségéről.