podcast

2023 november 17., 13:45
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

A budapesti életérzésről szóló irodalmi podcastsorozatot indít a Radnóti Színház

A Budapest teli van faluval című podcast adásaiban a fővároshoz kötődő, annak történetét és kultúrtörténetét ismerő városszeretők, városlakók beszélgetnek Bojár Iván Andrással.
2023 november 15., 09:15
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„Petőfi reggelire is tudott gulyást enni” – Nyáry Krisztián a Lírástudók vendége

Íróink gasztronómiai szenvedélyéről és konyhai tehetségéről szól Nyáry Krisztián legújabb könyve. Podcastunkban a szerző arról beszélt, miért esküdött Petőfi Sándor a túróscsuszára, és miért volt büszke Szabó Magda arra, hogy nem főz.
2023 november 1., 09:05
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„A vers, az a dallam alól jön elő” – Parti Nagy Lajos a Lírástudók vendége

A hetven éves költőt elődökről és utódokról, a kerek születésnapról és a frissen megjelent, összes verseket tartalmazó kötetről kérdezte Grisnik Petra.
2023 október 18., 09:45
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„A gyerek még bölcs, a nagyszülő már bölcs” – Kiss Ottó a Lírástudók vendége

Alig lehetett hozzájutni a Csillagszedő Márióhoz, most végre megjelent újra, mégpedig folytatásával, az Ég Bolttal együtt. A születésnapos szerzővel Grisnik Petra beszélgetett a Lírástudók legújabb epizódjában.
2023 október 4., 09:25
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„Ha nekem lett volna ilyen könyvem” – Szabó T. Anna és Csóka Judit a Lírástudók vendégei

Sokszor éppen a várandóságról, a szülésről és a kismamaságról nincsenek megfelelő szavaink. Ezért készült el Szabó T. Anna és Csóka Judit közös vers- és mesegyűjteménye, amelyet nemcsak a nőknek, hanem az apáknak is ajánlanak.
2023 szeptember 20., 09:15
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„A krimi reneszánszát éli” – Patkó Ágnes és Hidas Bence a Lírástudók vendégei

A napokban jelentek meg első könyveik: a két bűnügyi regényről, a műfaj újjáéledéséről és a lehetséges folytatásokról is beszélgettek a Lírástudók legújabb adásában, amiben a könyvesboltok újdonságai között is segítünk eligazodni.
2023 szeptember 6., 09:20
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„Azt kívánom, hogy lekerüljön a fólia minden könyvről” – Ruff Orsolya a Lírástudók vendége

Új könyve, az Orczy Mimi kalandjai egy valós karaktert mutat be Sherlock Holmes korában. A Lírástudók friss epizódjában Ruff Orsolyával beszélgettünk, és a könyvesboltok újdonságai között is segítünk eligazodni.
2023 augusztus 23., 10:30
Könyv podcast Szerző: Fidelio

„Georges Simenon is megírta Maigret első nyomozását” – Zajácz D. Zoltán a Lírástudók vendége

Grisnik Petra első visszatérő vendége Zajácz D. Zoltán, a Balaton-krimik szerzője, aki legújabb bűnügyi regényéről, a Gyilkos Balatonról beszélt, és arról, miért írta meg trilógiájának előzménykötetét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Elhunyt Szilágyi Mária színházi dramaturg, producer

Hetvenegy éves korában csütörtökön elhunyt Szilágyi Mária színházi producer, dramaturg, szerkesztő, kortárs német darabok fordítója, a Kortárs Drámafesztivál alapítója és igazgatója, a Színházi Dramaturgok Céhének tagja.
Vizuál

Átadták a 20. Verzió Filmfesztivál díjait

A jubileumi szemlén idén öt kategóriában versenyeztek a filmek. A Nemzetközi versenyben két díjat is osztottak. A fesztivál a nyertes filmekkel a mozikban november 29-ig, online pedig december 10-ig folytatódik.
Vizuál

Hayao Miyazaki új filmjével kezdődik a 21. Anilogue Animációs Filmfesztivál

A hatnapos budapesti szemlén a közönség a legújabb szórakoztató, illetve művészi animációs alkotások legjavát láthatja. A szervezők emellett kisiskolásoknak és kiskamaszoknak szóló versenyprogrammal is várják a családokat.
Színház

Hozzátok térek vissza, mert ide tartozom – beszélgetés Hámori Gabriellával

Hámori Gabriella rengeteget forgatott a színház mellett, kipróbálta, milyen kergetni az amerikai álmot, és színpadi játékában is keresi a filmes jelenlétet. Az Örkény Színház Jászai-díjas színművészével készítettünk interjút.
Vizuál

Ismét hazánkban láthatóak a holokausztot túlélő Bokor Miklós festményei

November 30-án, a Nemes Galériában nyílik meg a Reflexiók című tárlat, ahol hosszú évtizedek után láthatjuk ismét Magyarországon a 2019-ben elhunyt művész munkáit.

Nyomtatott magazinjaink