Párizs éjjel

Helyszín

Időpontok

Leírás

A Recirquel Újcirkusz Társulat harmadik, egész estés előadása a Párizs Éjjel címet viseli. Az új produkció minden eddiginél mondénabb hangvételű, és az elveszett illúziókat állítja színpadra. A Párizs Éjjel a harmincas évek dekadens és fülledt erotikájú világát tárja elénk, felidézi a századelő párizsi lokáljainak vággyal teli és szerethető miliőjét. A Művészetek Palotája és a társulat közös produkciója ezúttal a világhírű fotóművész, Brassai jellegzetes világából merít inspirációt.

A Recirquel Újcirkusz Társulat Párizs Éjjel című produkciója 2016. december 6. és 31. között 10 alkalommal látható a Müpa Kultúr Kültér programsorozat keretében. Az előadás most visszatér ősbemutatójának helyszínére, a párizsi éjszakai mulatónak berendezett cirkuszsátorba. A Müpa Sátorban igazi párizsi miliő várja a nézőket: a különleges fények és díszletek a '30-as évek varieté világát és forró hangulatú párizsi éjjelét idézik meg. Az asztaloknál helyet foglaló közönség - a nézőtér közepén elhelyezett színpad miatt - egészen közel kerülhet a művészekhez, így a nézők szinte részeivé válnak a darabnak, és átélhetik Párizs egykori mulatóinak varázslatos világát.

Bővebben: https://www.mupa.hu/programok/kultur-kulter?utm_source=port_nyito&utm_medium=kiemelt_kulturalis_ajanlo&utm_content=textlink&utm_campaign=kultur_kulter

Fellépők

  • Vági Bence (író)
  • Vági Bence (koreográfus)
  • Vági Bence (rendező)
  • Sárik Péter (zene)
  • Csanádi Judit (díszlet)
  • Berzsenyi Krisztina (jelmez)
  • Kiss Zsolt (világítás)
  • Zsíros Gábor (koreográfus-munkatárs)
  • Vodál Anita (rendezőasszisztens)

Legnépszerűbb

Vizuál

Pedro Almodóvar elkészítette élete legszemélyesebb filmjét

Élet és film szétválaszthatalanul összegabalyodik Pedro Almodóvar legújabb alkotásában. Egy héttel a cannes-i bemutató után itthon is látható a Fájdalom és dicsőség Antonio Banderas és Penelope Cruz főszereplésével. Kritika.
Klasszikus

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Vizuál

Leonardo da Vinci figyelemzavaros és hiperaktív volt, és egyszerre volt ez áldás és átok életében

Legalábbis egy újabb kutatás szerint, amely a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavarral (ADHD) magyarázza Leonardo állandó halogatását.
Vizuál

Mától tudjuk megcsodálni a frissen vásárolt Renoir-aktot

A Szépművészeti Múzeum augusztus 20-ig kamarakiállításon mutatja be a gyűjtemény elmúlt száz évének legértékesebb szerzeményét.
Zenés színház

Puccini ritkán hallható műve, A fecske az Operaházban

Az itáliai zeneszerző minden operáját felvonultató PucciniFeszt részeként a Kolozsvári Magyar Opera május 26-án és 27-én A fecske című darabbal vendégeskedik ez Erkel Színházban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében