rektor

2023 augusztus 23., 11:55
Klasszikus hír Szerző: Fidelio/MTI

Eddig öt pályázat érkezett a Zeneakadémia rektori posztjára

Győriványi György Sándor, Keller András, Kutnyánszky Csaba, Marosi László és Tóth Péter pályázata érkezett be eddig a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektori pozíciójára kiírt felhívásra.
2023 augusztus 22., 11:25
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Keller András és Tóth Péter is pályázik a Zeneakadémia rektori székére

Három jelöltről már biztosan lehet tudni a Zeneakadémia rektori pályázatán. Míg a minisztérium által el nem távolított eredeti kiírásra Kutnyánszky Csaba jelenlegi rektorhelyettes jelentkezett, az új pályázaton Keller András mellett Tóth Péter zeneszerző is elindult.
2023 augusztus 17., 10:50
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

A Zeneakadémia oktatói is reagáltak az intézmény nemzetközi rangjáról szóló aggályokra

Bár a Zeneakadémia számos rangsorban előkelő helyen áll, Csák János arról beszélt korábban, hogy az új rektornak vissza kell állítania az intézmény nemzetközi tekintélyét. Az egyetem oktatói közleményben részletezték az eredményeiket.
2023 augusztus 10., 11:10
Klasszikus lapszemle Szerző: Fidelio

Eljárási hiba bonyolíthatja a Zeneakadémia rektori pályázata körüli helyzetet

Az Index információja szerint valaki beadta pályázatát a korábbi kiírás szerint, mivel a Kulturális és Innovációs Minisztérium nem távolította el azt egyidejűleg az új pályázat megjelentetésével.
2023 augusztus 7., 15:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Index: a Zeneakadémia nemzetközi partnerei is aggódnak a rektorválasztás miatt

Bécsből, Jeruzsálemből, New Yorkból, Moszkvából és Kínából is levelet írtak Csák Jánosnak neves intézmények vezetői, akik a Zeneakadémia magas oktatási és művészi színvonalára hívták fel a figyelmet.
2023 augusztus 3., 10:55
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Itt van Vashegyi György teljes levele a Zeneakadémia rektori pályázata kapcsán

Ahogyan korábban megírtuk, az MMA Zeneművészeti Tagozata levélben fejezte ki aggályait a köztestület elnökének a Zeneakadémia rektori pályázata kapcsán. Vashegyi György válaszlevelét teljes egészében közöljük.
2023 július 27., 15:15
Klasszikus lapszemle Szerző: Fidelio

Keller András: „Maximalista ember lévén elvárom, hogy a zenészek mindig világszínvonalon teljesítsenek”

A Concerto Budapest művészeti vezetője, a világhírű hegedűművész-karmester is indul a Zeneakadémia rektori pályázatán, amelynek kiírása miatt számos kritika érte a minisztériumot. Keller Andrással a Mandiner közölt interjút.
2023 július 22., 12:45
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

A legmagasabb állami díjakhoz köti a jelentkezés feltételét a Zeneakadémia új rektori pályázata

A tiltakozások hatására a Kulturális és Innovációs Minisztérium új pályázatot írt ki Zeneakadémia rektori posztjára, melyen már a jazz- és népzenészek, alkotóművészek és zenetudósok is indulhatnak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink