restart

2021 augusztus 26., 11:10
Színház hír Szerző: Fidelio

Összművészeti fesztivállal nyit a „budapesti OFF-Broadway”

A pandémia ideje alatt két új színház költözött a Ráday utcába, az elmúlt időszakot pedig arra használták a társulatok, hogy egymással együttműködve új szintre emeljék a kultúrát. A közös gondolkodás első lépése egy összművészeti fesztivál, amely két napon keresztül várja az érdeklődőket.
2016 március 23., 09:12
Vizuál kiállítás Szerző: Fidelio

Hajléktalanok voltak, ma már saját kocsit vezetnek, szakdogát írnak

Kiállítás nyílik a Zöld Pók és a Van Esély Restart elnevezésű programjáról, ami során tíz hajléktalan embert indítottak el a felemelkedés útján. A Mentés másként című videó- és fotótárlat az ő példájukon keresztül mutatja be, hogy van kiút az ország egyik legsúlyosabb problémájából.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Az idei Berlinalén az is kiderült, hogy Martin Scorsese egy két lábon járó filmenciklopédia

A 74. Berlinale a megkezdett mederben folyt tovább: az elmúlt öt napban is maradt a határok és az aktuális társadalmi kérdések feszegetése.
Színház

Kétszemélyes tantermi előadás készült a Sorstalanságból a Katonában

A Gloviczki Bernát és Jakab Balázs előadásában látható színpadi adaptációt Bagossy Júlia rendezte. A bemutatót február 23-án tartják a Sufniban.
Klasszikus

Bach, Chopin és Schumann műveit szólaltatja meg Grigorij Szokolov a Müpában

Az orosz zongoraművész szólóestjén Johann Sebastian Bach négy duettje és c-moll partitája, Chopin mazurkái és Schumann Waldszenen (Erdei jelenetek) című műve hangzik el az MVM Koncertek – A Zongora sorozatban március 13-án a Müpában.
Vizuál

„Nem elég gondolni, tenni is kell” – fontos társadalmi ügyekről rendez kiállítást a Radnóti Színház

A társulat célja ráirányítani a figyelmet közös ügyeinkre, közelebb hozva, felnagyítva, kihangosítva azokat. Az előző évadban elindult kampány fotósorozatait Csoszó Gabriella készítette, a figyelemfelkeltő akció idén az újonnan szerződött színészek ügyeivel folytatódott.
Vizuál

Süveges Rita festőművész lett az Esterházy Art Award közönségdíjasa

A 2023-as Esterházy Art Award-díjhoz kapcsolódó kiállítás március 3-ig tekinthető meg a Ludwig Múzeumban, majd április közepén a kismartoni Esterházy-kastélyban is kiállítják a díjazott alkotók munkáit.

Nyomtatott magazinjaink