riccardo frizza

2024 március 26., 16:40
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Pretty Yende, Emmanuel Pahud és Matthias Höfs is fellép jövőre a Rádiózenekarral

Meghirdette 2024/25-ös évadát a Magyar Rádió Zenei Együttesei. Jövőre is kerek évfordulót ünnepelnek: a Magyar Rádió Gyerekkórusának hetvenedik születésnapját.
2024 január 16., 09:25
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Az év koncertje 2023-ban

Kérésünkre az olvasók mondták meg, hogy az általunk legjobbnak ítélt hangversenyek, illetve koncertszerű opera-előadások közül melyik volt a kedvencük. Íme a nyertesek listája!
2023 december 13., 16:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Három karmester vezényli a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának ünnepi koncertjét

A 80. évfordulóját ünneplő Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara nagyszabású hangversennyel készül december 19-én a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében. A koncertet élőben közvetíti a Bartók Rádió, majd látható lesz az M5 kulturális csatornán is.
2023 október 20., 09:30
Klasszikus interjú Szerző: Kondor Kata

„Végül mindig a szerelem győz” – beszélgetés Riccardo Frizzával

Október 26-án operaprodukciót hallhat a közönség a Nemzeti Filharmonikusok előadásában. A zenekar Verdi Aidáját szólaltatja meg a nemzetközi hírű olasz karmester, Riccardo Frizza vezényletével.
2023 július 4., 09:15
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Olasz kortárs zenét rögzítettek a Magyar Rádió Művészeti Együttesei

Az olasz-brit zeneszerző, Elisabetta Brusa Requiemjét és Stabat materét vette fel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és Énekkara, vezető karmesterük, Riccardo Frizza vezényletével.
2023 április 24., 15:35
Klasszikus interjú Szerző: Kondor Kata

„A zenekar a hangszerem” – interjú Riccardo Frizzával

Az idei évadtól Riccardo Frizza a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek új vezető karmestere. A világhírű dirigens lelkesen mesélt a Fideliónak a Rádiózenekarral végzett munkájáról, operai tapasztalatairól és természetesen jövőbeli terveiről is.
2023 január 30., 11:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.
2022 március 23., 15:05
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Riccardo Frizza a Magyar Rádió Művészeti Együtteseinek új vezető karmestere

A világhírű olasz dirigens Vásáry Tamás elnök-karmester és Kovács János állandó karmester mellett vezényli majd az együtteseket, a következő évadban négy koncertet fog adni.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Én vagyok a legszéle, innen már nincs hova esnem – beszélgetés Urbanovits Krisztinával

Május 23-án volt a premierje az Apertúrában Thomas Bernhard ismert darabjának, A színházcsinálónak, aminek az eredetileg férfira írt főszerepét, Bruscont a darabot rendezőként és dramaturgként is jegyző Urbanovits Krisztina játssza. A friss bemutató kapcsán a KV Társulat alapító tagjával a megszállottság teremtő erejéről beszélgettünk.
Színház

Visszatér a színpadra Kulka János – évadot hirdetett a Jurányi Ház

A Nemzet Színésze egy Thomas Mann-adaptációban lesz látható szeptembertől a Jurányi Ház 2024/205-ös évadában. A játszóhely évadzáró ülésén Rozgonyi-Kulcsár Viktória ismertette a következő szezon előadásait. 
Vizuál

10 kihagyhatatlan program az idei Múzeumok éjszakáján

Több száz izgalmas programmal, koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel, családi foglalkozásokkal, valamint számos meglepetéssel várják az érdeklődőket június 22-én országszerte a múzeumok és kiállítóterek.
Vizuál

Elhunyt Anouk Aimée

A huszadik századi francia filmművészet egyik legismertebb sztárja 92 éves korában halt meg párizsi otthonában kedden – jelentette be ügynöke és családja.   
Klasszikus

Stradivari, Guadagnini és Guarneri hangszerei varázsolnak el az idén tizenöt éves Kaposfesten

Tizenötödik alkalommal, augusztus 12-18. között rendezik meg idén az ország egyik legjelentősebb komolyzenei eseményét, a Kaposfestet. Most is számos meglepetéssel készülnek a rendezők a kaposvári fesztiválra.

Nyomtatott magazinjaink