staféta pályázat

2024 április 5., 15:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Elindult a STAFÉTA Pályázat közönségszavazása

Immáron ötödik alkalommal dönthetik el a nézők, hogy ki nyerje a Budapest Főváros Önkormányzata által meghirdetett STAFÉTA Pályázat közönségdíját. A második helyezett az elmúlt éveknek megfelelően idén is lapunk, a Fidelio médiacsomagjában részesül.
2023 december 15., 12:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Kihirdették a STAFÉTA pályázat győztes produkcióit

A beérkező nyolcvanhárom pályaműből a szakmai konzulensek tizenötöt bocsátottak a végső döntést hozó kuratórium elé, amely nyolc produkciót választott ki, hogy megkapják a megvalósulásukhoz és forgalmazásukhoz szükséges támogatást.
2023 október 3., 10:35
Színház hír Szerző: Fidelio

Idén is meghirdették a független színházi alkotókat támogató STAFÉTA pályázatot

A projekt célja a Budapesten bemutatni tervezett független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések támogatása. A jelentkezési határidő október 30.
2023 június 7., 15:25
Színház hír Szerző: Fidelio

Kókai Tünde nyerte a Staféta Pályázat Fidelio-díját

Kókai Tündét A Négyszögletű Kerek Erdő Küldetés című rendezéséért díjazta a közönség, a legtöbb szavazatot Fodor Fanni és Török Tímea kapta az Otthon című előadásért. A harmadik helyen Kárpáti Pál végzett a Hogy a barátaim egyszer végighallgassanak című produkcióval.
2023 május 2., 16:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Szavazzon ön is, ki kapja a Staféta pályázat közönségdíját!

A nézők összesen nyolc előadás közül választhatnak, szavazni június 1-ig van lehetőségünk. Lapunk a tavalyi évhez hasonlóan idén is díjat ajánl fel a szavazás második helyezettjének.
2022 december 16., 11:00
Színház hír Szerző: Fidelio

Nyolc független előadás készülhet el 2023-ban a STAFÉTA pályázat támogatásával

Az idei felhívásra 94 pályamű érkezett, amelyek közül nyolc pályázatot részesítenek anyagi támogatásban. A tervezett produkciók 2023. március 1. és december 31. között valósulnak meg.
2022 október 11., 14:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Ismét független színházi projekteket támogat a főváros: hetedik alkalommal hirdetik meg a STAFÉTA pályázatot

A projekt célja a Budapesten bemutatni tervezett független színházi, tánc, újcirkusz és összművészeti kezdeményezések támogatása oly módon, hogy az önálló munkásságuk elején járó alkotók és formációk számára biztosít anyagi forrást és megmutatkozási lehetőséget.
2022 június 8., 16:45
Színház hír Szerző: Fidelio

Pass Andrea nyerte a STAFÉTA Pályázat Fidelio-díját

Pass Andreát az Eltűnő ingerekért díjazta a közönség, a legtöbb szavazatot Göndör László kapta a Nagymamával álmodtam című előadásért. A harmadik helyen Kelemen Kristóf végzett a Megfigyelők című produkcióval. Az V. TITÁNium Projekt díját Kenéz Ágoston vehette át A háromfejű király című előadásért.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

„Ha sztrájkolunk, ha lejjebb kapcsolunk, nem lesz magyar operaéneklés” – interjú Ókovács Szilveszterrel

Új évadról, sztrájkról, szereposztásokról és az Eiffel Műhelyházról is kérdeztük Ókovács Szilveszter főigazgatót, aki azt is elárulta, mit gondol az elmúlt időszak néhány olyan kínos ügyéről, amit felkapott a sajtó.
Klasszikus

Elhunyt Fekete Győr István

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett zeneszerző, a Bartók Béla Zeneművészeti Szakiskola zeneszerzés tanára 88 éves volt.
Színház

Nemzetközi fesztiválok a Karinthy Színházban

Június 4-én és 5-én a Nemzetközi Történetmesélő Fesztiválon, június 8-án pedig az I. Karinthy New Wave Festivalon találkozhat a közönség nemzetközileg elismert művészekkel.

Nyomtatott magazinjaink