susan graham

2012 szeptember 7., 14:05
Klasszikus bonn Szerző: (fv)

Schiff András a bonni Beethoven-ünnepen

A zongoraművész Beethoven 32 zongoraszonátájából 17-et szólaltat meg három estén a szeptember 7-én kezdődő fesztiválon.
2011 február 21., 12:07
Zenés színház erste bank Szerző: Fidelio

A Met a Müpában: Íphigeneia Tauriszban

A 18. századi operairodalom egyik szimbolikus darabja, amely repertóriumszerűen mutatja be Gluck operát megreformáló ötleteinek egész sorát.
2009 április 6., 00:00
Klasszikus interjú Szerző: Teimer Gábor

"Énekelek akár egy létra tetején is…"

Az idei Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik szenzációja Susan Graham és a Jean-Christpohe Spinozi vezette Ensemble Matheus közös budapesti fellépése volt. "Amerika kedvenc mezzoszopránjával" a koncertet megelőzően beszélgettünk.
2009 április 4., 00:00
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Susan Graham és az Ensemble Matheus

A korzikai születésű Jean-Christophe Spinosi hegedűművész és karmester 1991-ben, 26 éves korában alapította meg a Matheus Vonósnégyest. A kvartett 1993-ban díjat nyert az Amszterdami Van Wassanae Versenyen. Ez a vonósnégyes vált később a magjává az Ensemble Matheus zenekarnak, mellyel a versenyművektől az operákig, szimfóniáktól a misékig valamennyi műfajban kipróbálhatta zenei talentumát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Zenés színház

Orfeum a háború árnyékában – interjú Laki Péterrel

Laki Péter 2012 óta számos szerepben bizonyított már a Budapesti Operettszínházban, legutóbb a Marica grófnő Zsupánjaként láthatta őt a közönség. Ezúttal az operettirodalom egyik legismertebb darabja, a Csárdáskirálynő Bónijaként áll a nézők elé – online. Az elmúlt időszakról, a zene iránti szeretetéről és az előadás történelmi hátteréről beszélgettünk.
Vizuál

Ilyen volt a karantén nyolc képzőművész szemével

Vírushelyzet alatt készült kortárs műveket mutat be a MANK Karantén-naplók címmel. Az új online kiállításon a művészek naplószerűen fogalmazzák meg hogyan hatott életükre, gondolkodásukra a vírus és az elmúlt egy év.
Vizuál

Marion Cotillard és Adam Driver musicaljével nyílik a cannes-i filmfesztivál 

A látomásos és rejtélyes filmjeiről ismert francia rendező, Leos Carax angol nyelvű, Annette című zenés filmjével kezdődik július 6-án a 74. cannes-i fesztivál - jelentette be hétfőn Thierry Frémaux fesztiváligazgató a France Inter rádióban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében