szabadtér

2023 Ma, 13:15
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

József nádorról, a „legmagyarabb” Habsburgról nyílt szabadtéri kiállítás a Várkert Bazárban

A tárlaton a magyar reformkor emblematikus személyisége, Habsburg-Lotharingiai József Antal főherceg több mint fél évszázadig tartó kormányzását és a hozzá kötődő helyszíneket tekinthetik meg a látogatók.
2023 augusztus 28., 14:25
Plusz interjú Szerző: Fidelio

A nagy rácsodálkozások és jó beszélgetések helyszíne – a Pozsonyi Piknikről, Bubnó Lőrinccel

Szeptember 2-án újra megtelik a Pozsonyi út és környéke Újlipótváros egyik legnépszerűbb és legnagyobb kulturális rendezvényén, a Pozsonyi Pikniken.
2023 augusztus 24., 10:00
Színház ajánló Szerző: (x)

Ki mered nevetni a halált? – A Kristály Színtérben látható a Nagymamával álmodtam

Elsőre őrült ötletnek hangzik, de minél többet gondolkodik rajta az ember, annál rokonszenvesebb a felvetés: mi történne, ha beköltöznénk egy hónapra egyik nagyszülőnkhöz, hogy végre megismerjük őt és önmagunkat?
2023 augusztus 21., 09:10
Színház interjú Szerző: Canjavec Judit

Odaföntről egy szálat – beszélgetés Bánsági Ildikóval

A Városmajori Szabadtéri Színpad augusztus 28-án kezdődő, Szemle Plusz elnevezésű seregszemléjén hat monodrámát is láthat majd a közönség a Kristály Színtér színpadán, ahol a produkciókat értékelő zsűri egyik tagja Bánsági Ildikó lesz.
2023 augusztus 18., 11:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Művészeti és közösségi programokkal búcsúztatja a nyarat Szentendre

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre éjjel-nappal nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca. A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény ideje alatt a Dunakorzó ismét Borkorzóvá alakul.
2023 augusztus 17., 13:25
Zenés színház ajánló Szerző: (x)

Kizárólag a Margitszigeten lesz látható Szikora Róbert sikermusicalje

Egész estét betöltő, grandiózus látványú musicallel jelentkezik a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon. Szeptember 1-jén és 2-án a teátrum idei nagy dobásaként lesz látható Az ÉG tartja a FÖLDET – Erzsébet, a szerelem szentje.
2023 augusztus 15., 13:55
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Janikovszky Éva szellemiségét idéző összművészeti pikniket szervez a FAQ Színház

Augusztus 20-án délelőttől a Janikovszky parkban gyerekprogramokkal, előadásokkal, felolvasással és kertmozival várják a kikapcsolódni vágyókat.
2023 augusztus 15., 09:10
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

A kortárstánc, a tutting és az urban találkozása – Programajánló a Sziget hatodik napjára

A Sziget utolsó napja is gazdag kínálattal várja a fesztiválozókat. A Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccon hazai és külföldi fellépők váltják egymást, lesznek akadályokon boldogulni próbáló táncosok, de részt vehetünk aktív relaxáción is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

A világ alulnézetből – Interjú Vásáry Tamással

Mi motiválja a Nemzet Művészét túl a kilencvenen? Erről kérdeztük a zongoraművész-karmestert, a Magyar Művészet Akadémia rendes tagját, akivel a családi minták és a kicsorduló könnyek is szóba kerültek.
Könyv

Tízezer ingyenes Borbély Szilárd-kötetet vehetnek át a diákok

A 2014-ben elhunyt művész hatvanadik születésnapjára készült válogatáskötetet szeptember 28-tól vehetik át az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők. 
Klasszikus

„A természetem részévé vált a hangszerem” – Botvay Károly gordonkaművész a soproni öntevékeny polgári világról, a megsérült csellóról és az ismétlődő frázisokról

Kimagasló szakmai munkája elismeréseként Magyar Érdemrend parancsnoki kereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Botvay Károly Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas gordonkaművész, akivel ebből az alkalomból beszélgettünk.
Zenés színház

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.
Klasszikus

Három korszak, három művész, három hangszer – a Trio Energico kamaraestje a Zeneakadémián

Szeptember 27-én a Solti Teremben ad koncertet a Trio Energico, a három fiatal kamaramuzsikus a bécsi klasszicizmus és a romantika korának alapdarabjai mellett egy fájdalmasan szép modern alkotást is játszik.

Nyomtatott magazinjaink