szabadtéri

2024 július 3., 13:35
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Molnár Piroska a Hyppolit, a lakájban tér vissza a Kőszegi Várszínházba

A Kőszegi Várszínház a nyári szezonban negyven különféle produkcióval várja a közönséget, és számos saját bemutatót tart együttműködésben más teátrumokkal. Július 11. és 21. között idén is megrendezik – a nyári évad félidejében – a Köz-Játék Fesztivált.
2024 június 19., 14:30
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Kertmozi15 – élje át a csillagos ég alatt az elmúlt időszak legjobb magyar filmjeit!

Négyalkalmas vetítéssorozatot indít a XV. kerület, július eleje és augusztus vége között a közönség a Lefkovicsék gyászolnak, a Nyersanyag, a Magyarázat mindenre és a Valami madarak című filmeket láthatja a Csokonai Kertben. 
2024 június 10., 11:15
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Molnár Ferenc-darabokkal várja a közönséget Szigligeten a Centrál Színház

Júliusban és augusztusban a Szigligeti Várudvar színpadán a Delila, valamint a Játék a kastélyban című előadást láthatja a közönség, Puskás Tamás rendezésében.
2024 június 10., 10:10
Plusz ajánló Szerző: (x)

Nyár, szabadság, ünnep – hamarosan kezdődik az Óbudai Nyár

Amikor az Óbudai Nyár programjaira gondolunk, elsőként a jó koncertek, a színes gyerekprogramok, a szórakoztató kulturális rendezvények és a finom kézműves ételek, italok jutnak eszünkbe. De ez a nyár más lesz, mint a többi!
2024 május 21., 14:20
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Ugorjon fejest a szabadtéri szezonba a júniusi Fidelióval!

Részletes programbontásokkal, hírekkel, ajánlókkal és interjúkkal megjelent a 2024. júniusi Fidelio. Az ingyenes magazin megtalálható országszerte, az ismert terjesztési pontokon, és az online verzió is elérhető!
2024 május 13., 15:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

Idén nyáron is Salföldre költözik a Thália Színház csapata

A tavalyi év sikerességén felbuzdulva idén nyáron is megnyitja kapuit a Thália Nyárikert. Június 14. és augusztus 24. között a kulturális sokszínűség és a felhőtlen szórakozás jegyében várja a kikapcsolódni vágyókat a Thália Színház csapata.
2024 május 13., 09:50
Tánc ajánló Szerző: (x)

Petőfi költészetét idézi meg a Duna Művészegyüttes a Nemzeti Múzeum kertjében

A magyar ifjakhoz, avagy virág vagy te, hazám ifjúsága címmel Petőfi Sándor előtt tisztelegve a költő forradalmi és szerelmi verseinek hangulatait, gondolatait, az ifjúsághoz szóló üzeneteit a Duna Művészegyüttes főszereplésével idézik meg június 7-én.
2023 május 23., 08:55
Színház hír Szerző: Fidelio

Remek színészekkel és színes, jubileumi programmal várja a közönséget a Zsámbéki Nyári Színház

A Zsámbéki Nyári Színház és állandó nyári játszóhelye, a Zichy-kastély ősfás udvarán felállított szabadtéri színpad június elejétől augusztus végéig kínál programokat az odalátogatók számára.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Sörösüvegekből zenét csiholni – interjú Balogh Máté zeneszerzővel

A Renewable Music – V4 Composers for Sustainability elnevezésű projekt a fenntarthatóság témájában ösztönzi párbeszédre és cselekvésre a nemzetközi klasszikus zenei közösséget. A kezdeményezésben részt vevő egyik zeneszerzővel, Balogh Mátéval beszélgettünk.
Színház

Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó a Centrál Színházban tér vissza a színpadra

A Nemzeti Színházban tavaly súlyos balesetet szenvedett színművészek apa-lánya párost alakítanak a Centrál Színház következő évadában. A Puskás Tamás rendezte előadás egy híres film adaptációja lesz. 
Könyv

Pernye és fű – ősszel érkezik Závada Pál új regénye

Október 8-án a Magvető Kiadó gondozásában jelenik meg a Kossuth-díjas író legújabb regénye, amelynek története és karakterei ugyan fiktívek, ám a benne szereplő interjúk valóságosak – azokat Sipos András rendezővel készítették Statárium című, 1989-es filmjükhöz.
Klasszikus

Neves régizenei együttessel készített lemezt Daragó Zoltán

A fiatal kontratenor Bach-áriákat felvonultató lemeze Christophe Rousset vezényletével és a Les Talens Lyriques közreműködésével szeptemberben jelenik meg az Aparté Kiadónál.
Plusz

Az utolsó szerelem mítosza

Az első szerelem minden líra egyik fő toposza, sőt népdaloktól regényekig, a first love az igazi, mert mindenkit érdeklő, lángba boritó téma. Azon gondolkozom, hogy miért nincs az elsőnek párja, azaz miért nincs igazi irodalma, lírai lenyomata az utolsó szerelemnek, ennek a fellobbanó érzelmi viharnak? Almási Miklós írása.

Nyomtatott magazinjaink