szegedi nemzeti színház

2023 augusztus 25., 13:25
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A Szerelmes Shakespeare-rel indul a Szegedi Nemzeti Színház évada

Horváth Illés rendező tizenöt év után tér vissza Szegedre a Szerelmes Shakespeare című előadással, amely korhű látvánnyal elevenedik meg a színpadon. A társulat a közelmúltban tartotta meg az előadás olvasópróbáját. 
2023 augusztus 2., 11:20
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Már Szegeden próbál az Ezeregy éjszaka csapata, augusztus 11-én ősbemutató

Szegeden próbál az Ezeregy éjszaka alkotó- és szereplőgárdája. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István fülbemászó dallamokban bővelkedő, egyedülálló world musicalje hat estén át, augusztus 11-én, 12.én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án várja a színházrajongókat.
2023 július 4., 11:25
Zenés színház interjú Szerző: (cj)

Vágy, hogy egy kicsit elvarázsolódjunk – beszélgetés Barnák Lászlóval

Július 7-én indul a Szegedtéri Szabadtéri Játékok első előadása. A szabadtéri idei évadjáról Barnák Lászlóval, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatójával beszélgettünk..
2023 május 31., 15:50
Zenés színház ajánló Szerző: Fidelio

A kőszínházi évad végével rögtön elstartol a Szegedi Szabadtéri Játékok, már épül a Dóm téri színpad

A Dóm tér nyári programja a Szegedi Szimfonikus Zenekar Ajándékkoncertje mellett zenei gálát és musicaleket, köztük egy ősbemutatót kínál az érdeklődőknek, az Újszegedi Szabadtéri Színpadon a koncerteké lesz a főszerep, de a színházszerető nézőknek is lesz miből válogatni. 
2023 május 30., 11:15
Színház hír Szerző: Fidelio

A zenés előadások és a vígjátékok jegyében hirdetett évadot a Szegedi Nemzeti Színház

Shakespeare szerzőként és témaként is felkerül a szegedi repertoárra, de Puccini, Donizetti, Lehár Ferenc, Kleist és Szabó Maga is szerepel a 2023-24-es szegedi évad alkotói között.
2023 május 24., 10:00
Színház hír Szerző: Fidelio/MTI

Új tagokkal bővült a Teátrumi Társaság, a szegedi színház és két bábszínház is felvételt nyert

Öt színház csatlakozott újonnan a Magyar Teátrumi Társasághoz az érdekképviseleti szervezet tavaszi közgyűlésén, amelynek így jelenleg nyolcvanhét tagja van.
2023 május 2., 17:10
Színház ajánló Szerző: Fidelio

A remény színháza kicsit és nagyon másképpen – májusi színházi premierválogatásunk

Szigorúan szubjektív színházi ajánlónkban szerkesztőségünk tagjai olyan bemutatókat válogatnak össze hóról hóra, amelyektől ideális esetben semmi nem tarthat vissza minket.
2023 április 28., 13:45
Tánc interjú Szerző: (tá)

Belső utazás, táncos kortabló és szegedi halászlé – két olasz táncelőadás érkezik Szegedre

A Szegedi Kortárs Balett két olasz táncprodukciót lát vendégül egy esten a Szegedi Nemzeti Színházban május 18-án. Echéry-Pataki Andrástól, a társulat igazgatójától megtudtuk, miért esett éppen rájuk a választás, mire számíthatunk nézőként, és mindennek mi köze a szegedi halászléhez.  

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Otthon egy távoli földrészen – A Néprajzi Múzeum Claudia Andujar-kiállításáról

Indiánok. Lelkek. Túlélők. Claudia Andujar fotókiállítása címmel nyílt meg szeptember közepén a Néprajzi Múzeum új időszaki tárlata, amelyen az apai ágon magyar származású fotóművész képei láthatók. A kiállítás két kurátorával, Gellér Judittal és Szabó Magdolnával beszélgettünk.
Vizuál

Elhunyt Varga Veronika színésznő

A francia-magyar művészt gyors lefolyású, súlyos betegség után érte a halál Párizsban. Varga Veronika ötvennégy éves volt, szülei, férje és két lánya gyászolja.
Plusz

Orvosi Nobel-díjat kapott Karikó Katalin

A világ legrangosabb tudományos elismerését Drew Weissman amerikai kutatóval vehetik majd át az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztéséért.
Jazz/World

A jazz kiválóságai érkeznek a Magyar Zene Házába

Október 8-án a tizenötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Jazz Napját, délutántól izgalmas koncertsorozat várja az érdeklődőket a Magyar Zene Házában.
Vizuál

„Ebben a helyzetben mindenki veszít” – interjú Reisz Gáborral

„Jó lenne, ha megtanulnánk beszélgetni, és belátnánk végre, hogy valójában nem figyelünk a másikra” – fogalmazott lapunknak Reisz Gábor, akivel legújabb, Magyarázat mindenre című filmjéről beszélgettünk.

Nyomtatott magazinjaink