szegedi szabadtéri játékok

2023 augusztus 2., 11:20
Zenés színház hír Szerző: Fidelio

Már Szegeden próbál az Ezeregy éjszaka csapata, augusztus 11-én ősbemutató

Szegeden próbál az Ezeregy éjszaka alkotó- és szereplőgárdája. Geszti Péter, Monori András és Tasnádi István fülbemászó dallamokban bővelkedő, egyedülálló world musicalje hat estén át, augusztus 11-én, 12.én, 13-án, 18-án, 19-én és 20-án várja a színházrajongókat.
2023 július 24., 15:40
Zenés színház interjú Szerző: Canjavec Judit

Ebből a világból nem lehet elmenni – beszélgetés Ónodi Eszterrel, Nagy Ervinnel és Béres Attilával

A tavaly nyáron, a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Chicago júliusban visszatér a Szabadtéri színpadára. Ebből az apropóból beszélgettünk a két főszereplővel, Ónodi Eszterrel és Nagy Ervinnel, valamint az előadást rendező Béres Attilával.
2023 április 19., 11:20
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Musicaldívák, slágeropera és néptáncelőadás is szerepel az Újszegedi Szabadtéri Színpad műsorán

Meghirdette újszegedi játszóhelyének színházi műsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok, ahol idén nyáron öt színházi előadás mellett koncertsorozat is várja majd a közönséget.
2022 december 20., 11:25
Zenés színház videó Szerző: Fidelio

„Álom ez a nap!” – Megérkezett a Szegedi Szabadtéri készülő Ezeregy éjszaka-musicaljének egyik dala

A Jár nekem csoda című dal klipjében közreműködik a Jazz+Az-ból is ismert Kozma Orsi, Behumi Dóri és Váczi Eszter.
2022 november 23., 10:00
Plusz hír Szerző: Fidelio

Évadot hirdetett a Szegedi Szabadtéri Játékok

Meghirdette Dóm téri programját és újszegedi koncertműsorát a Szegedi Szabadtéri Játékok. A nagyszínpad öt zenés előadása között saját bemutató és továbbjátszás, valamint Ajándékkoncert is szerepel; és visszatér hét estén a népszerű újszegedi koncertsorozat is.
2022 augusztus 31., 13:35
Zenés színház videó Szerző: (vass)

Játék a vágyakkal és a valósággal – kisfilm készült a szegedi Chicago próbafolyamatáról

Augusztus 12-én mutatta be a Szegedi Szabadtéri Játékok a musicaltörténet egyik legsikeresebb darabját, a Chicagót. Béres Attila rendezésének próbafolyamatát az RTL Klub is végigkövette, Fehér István szerkesztő-riporter pedig 30 perces werkfilmet forgatott belőle.
2022 augusztus 23., 15:50
Színház hír Szerző: (vass)

Eső után népharag – forrongó indulatok a szegedi és esztergomi szabadtérin

Az időjárás-előrejelzés jelentős mennyiségű csapadékot jósolt augusztus 20-ra, ezért a szabadtéri események szervezői országszerte számos programot lemondtak, többek között a fővárosi légiparádét és a tűzijátékot. A Szegedi Szabadtéri Játékok is a halasztás mellett döntött, míg az Esztergomi Várszínház egy félbeszakadt előadás után az esőnapot mondta le.
2022 augusztus 10., 15:20
Színház hír Szerző: Fidelio

Superbrands díjjal tüntették ki a Szegedi Szabadtéri Játékokat

A független szakértőkből álló zsűri idén másodszorra tüntette ki Magyarország legnagyobb szabadtéri színházát, így a Szegedi Szabadtéri Játékok tíz év után ismét Superbrands díjas.

Szegedi Szabadtéri Játékok

Hazánk legnagyobb és legnépszerűbb nyári színházi fesztiválja, a 90 éves Szegedi Szabadtéri Játékok. Évente közel hetvenezer nézőt ejt ámulatba az eseménysorozat, melynek helyszíne a varázslatos atmoszférájú Dóm tér.

A látogatók számára a Szabadtéri és mediterrán miliője felejthetetlen élményt ígér. Napközben számos szabadidős kikapcsolódási lehetőséget kínál a város, melyet csillagfényes estéken egy igazán szórakoztató, lehengerlő szabadtéri színházélmény fűszerez meg.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Senki sem pótolható – Maxim Jemeljanyicsev és az Európai Kamarazenekar koncertje Kismartonban

Bravúros beugrással tartották meg a kismartoni Herbstgold Fesztivál koncertjét. A fiatal és igen impulzív karmester, Maxim Jemeljanyicsev sikeresen elterelte a közönség figyelmét arról, hogy igazából valaki helyett áll a színpadon.
Színház

Öt fiatal művész kapott Junior Prima Díjat a színház-, film- és táncművészet területén

Szeptember 21-én tartották az átadóünnepséget, amely során öt harminc év alatti művész eddigi teljesítményét ismerték el Junior Prima Díjjal. A kitüntetettek között színész, rendező, illetve díszlet- és jelmeztervező is van.
Zenés színház

Elhunyt Stephen Gould

A világhírű hőstenor néhány hete jelentette be, hogy gyógyíthatatlan betegsége miatt visszavonul a színpadtól. Halálát a Bayreuthi Ünnepi Játékok tette közzé.
Könyv

„A krimi reneszánszát éli” – Patkó Ágnes és Hidas Bence a Lírástudók vendégei

A napokban jelentek meg első könyveik: a két bűnügyi regényről, a műfaj újjáéledéséről és a lehetséges folytatásokról is beszélgettek a Lírástudók legújabb adásában, amiben a könyvesboltok újdonságai között is segítünk eligazodni.
Színház

Ó kapitány, kapitányom – utolsó bemutatójára készül az Átriumban a Kultúrbrigád

A Holt költők társasága színpadi adaptációjával a társulat a mai oktatási rendszer alapvetői kérdéseire keresi a választ. Az előadás október 14-én debütál Vidovszky György rendezésében.