székesfehérvár

2024 május 30., 14:05
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio

Két királyi város áll az idei Múzeumok Éjszakája fókuszában

Június 22-én több mint négyszáz helyszínen rendezik meg a neves fesztivált. Ebben az évben Csőre Gábor, Jászai Mari-díjas színművész lesz az esemény nagykövete, a kiemelt helyszínek pedig Székesfehérvár és Esztergom.
2024 március 13., 15:40
Színház interjú Szerző: Vörösmarty Színház

„Az én olvasatomban ez a történet Magyarország társadalmi megosztottságáról szól” – Interjú Szikora Jánossal, A kőszívű ember fiai rendezőjével

Március 16-án mutatja be a Vörösmarty Színház A kőszívű ember fiai című előadást Szikora János rendezésében. A teátrum igazgatójával a koncepcióról, az adaptációs folyamat kihívásairól és a történet mai napig ható érvényességéről beszélgettünk.
2023 december 20., 11:15
Színház hír Szerző: Fidelio

Kiss Diána Magdolna vehette át idén a Domján Edit-díjat

A Domján Edit emlékét ápoló alapítvány kuratóriuma minden évben kiválaszt egy 40. életévét még be nem töltött, tehetséges, vidéki színésznőt, aki alakításaiban méltó módon örökíti tovább Domján Edit szellemiségét.
2023 szeptember 22., 12:00
Klasszikus ajánló Szerző: (x)

Orgonaünnep a székesfehérvári evangélikus templomban

2023. szeptember 29. és október 13. között három hangversennyel várják az érdeklődőket az I. Székesfehérvári Orgonaünnepen. A 2019-ben elkészült gyönyörű hangszert három kiváló orgonaművész szólaltatja meg.
2023 augusztus 10., 09:20
Plusz ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Hagyományőrzés és múltidézés – kezdődik a Székesfehérvári Királyi Napok

Az augusztus 11-én, pénteken kezdődő és augusztus 20-ig tartó rendezvénysorozat sokszínű, értékekben gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket. A hagyományőrző programok mellett táncelőadást, könnyűzenei koncertet és operát is láthat a közönség.
2023 február 17., 15:25
Színház ajánló Szerző: Vörösmarty Színház

Különleges helyszínen mutatják be Székesfehérváron a Tizenkét dühös embert

Cserhalmi György vezetésével és a Tizenkét dühös emberrel a székesfehérvári Városháza Díszterme színházzá változik: február 14-én az olvasópróbával megkezdődött a próbafolyamat, a bemutatót pedig február 25-én tartják.
2022 december 20., 12:00
Színház ajánló Szerző: Vörösmarty Színház

Cserhalmi György rendezésében készül a Tizenkét dühös ember Székesfehérváron

Az ideiglenes épületbezárás idején sem maradnak a székesfehérváriak színház nélkül. Február 25-én a Tizenkét dühös ember című előadást különleges helyszínen, a székesfehérvári Városháza Dísztermében mutatják be Cserhalmi György rendezésében.
2022 december 6., 13:35
Színház ajánló Szerző: Vörösmarty Színház

Jótékonysági előadáson látta vendégül a Vörösmarty Színház a beregszászi társulatot

A kárpátaljai művészek a Tóték után ezúttal A helység kalapácsát hozták el Székesfehérvárra december 2-án. Az előadás az Alba Regia Teátrum Alapítvány a Vörösmarty Színházért szervezésében érkezett a Kozák András Stúdióba, az est bevételét a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház művészei számára ajánlották fel.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

Udvaros Dorottya jövőre a Katonában vendégszerepel

Június 14-én megtartotta évadzáró társulati ülését a budapesti Katona József Színház. Máté Gábor elmondta: a Katona negyvenegyedik évadában a fiatal művészekre és nézőkre különösen odafigyeltek.
Színház

Együttműködésekre van szükség – felsorakozott az Átrium új vezetése

A következő évadtól új lakók költöznek az Átriumba az eddigi üzemeltető Kultúrbrigád helyébe. A független színházi formációk június 11-én, a Jurányi évadzáró eseményén ismertették röviden elképzeléseiket.
Klasszikus

Svájci fesztivál magyar fellépőkkel

A június 28. és 30. között a Genfi-tó partján rendezett Léman Bouquet Fesztivál változatos zenei programokat kínál, idilli környezetben a közönségnek. A koncerteken számos magyar művész is fellép.
Klasszikus

„Az előadónak nem elég csak a kottát látnia” – interjú Szabady Ildikó fuvolaművésszel

Már kiskorában is folyton a hangszer foglalkoztatta, azóta pedig elmélyült a kapcsolata a fuvolával. Az MVM által támogatott Junior Prima Díjjal kitüntetett Szabady Ildikó számos sikeres versenyszereplés után szólistaként és zenekari muzsikusként is rendszeresen színpadra áll.
Klasszikus

A Magyar Hegedű Ünnepe a Pesti Vigadóban

Június 22-én és 23-án gazdag programkínálattal, egyebek közt kortárs vonóshangszer-kiállítással, könyvbemutatóval és hangversenyekkel is várják az érdeklődőket a Magyar Hegedű Ünnepén. Az eseményen ünneplik a hetvenéves Szecsődi Ferencet is.

Nyomtatott magazinjaink