szent efrém férfikar

2023 október 5., 10:15
Tánc ajánló Szerző: (x)

Újra a Duna-menti népek táncait viszi színpadra a Duna Művészegyüttes

A Duna Művészegyüttes a tavalyi, jubileumi évüket lezárva vitte színpadra A Duna balladái – Táncok és imák a Duna mentén című előadásukat, mely a Duna-menti népek táncait mutatta be a Szent Efrém Férfikar közreműködésével. Most október 28-án láthatja újra a közönség a Nemzeti Táncszínházban.
2023 szeptember 9., 12:00
Klasszikus videó Szerző: Fidelio

Klippremierrel köszönti a Magyar Dal Napját a Szent Efrém Férfikar

A népszerű énekegyüttes a Rákóczi-induló Liszt Ferenc-féle változatát szőtte tovább, a dalból forgatott videoklipjük szeptember 10-én este kerül a nyilvánosság elé.
2023 augusztus 28., 14:25
Plusz interjú Szerző: Fidelio

A nagy rácsodálkozások és jó beszélgetések helyszíne – a Pozsonyi Piknikről, Bubnó Lőrinccel

Szeptember 2-án újra megtelik a Pozsonyi út és környéke Újlipótváros egyik legnépszerűbb és legnagyobb kulturális rendezvényén, a Pozsonyi Pikniken.
2023 április 17., 14:20
Jazz/World interjú Szerző: Fonó

„Sokkal többet kísérleteztünk hangzásokkal, mint eddig valaha”

A Szent Efrém Férfikar május 5-én mutatja be a Fonóban Kings & Queens címmel megjelent duplalemezét. A lemez anyagáról, az ezt megelőző munkáról és a közelgő koncert programjáról Bubnó Lőrincet kérdeztük.
2023 február 7., 16:25
Klasszikus ajánló Szerző: Fidelio

Az ukrajnai áldozatokra emlékezik a Szent Efrém Férfikar

Az ukrajnai háború kitörésének egyéves évfordulóján, február 23-án 19:30-kor az ukrajnai civil áldozatokra emlékező koncertet ad a Zeneakadémián a Szent Efrém Férfikar.
2023 február 3., 09:35
Klasszikus hír Szerző: Fidelio

Hallgassa meg ön is a Szent Efrém Férfikar új lemezét!

Az együttes Kings & Queens címmel adta ki tizenhatodik albumát, melynek lemezbemutató koncertjére május 5-én kerül majd sor a Fonóban. A felvétel meghallgatható a nagyobb streamingplatformokon is.
2022 szeptember 21., 14:20
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Muzsikusok és képzőművészek lepik el Bakonybél gyönyörű monostorát – Jön a Gellért Ünnep

Bakonybél aprócska falu, ezernél alig többen lakják, gyönyörű fekvése mellett azonban az itt lakozó szellemiség is elbűvölő. Pár nap múlva a híres rendház a művészeteké lesz: szeptember 24-25-én első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Gellért Ünnepet a Szent Mauríciusz Monostorban.
2022 március 1., 10:10
Klasszikus interjú Szerző: Kondor Kata

A zene nem tűri az okoskodást – Interjú Bubnó Tamással

Az idén 20 éves Szent Efrém Férfikar első ünnepi koncertjét március 12-én tartja a MOMKultban. Ebből az alkalomból az együttes alapítójával, Bubnó Tamással beszélgettünk rockzenéről, liturgia és koncertezés viszonyáról, és arról, miért kellene minden embernek énekelnie.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Leszámolás a paraszti kultúrával – megnéztük az év egyik legszebb filmjét

A Parasztok című filmet látni olyan, mintha végigjárnánk egy hatalmas múzeumot, és hosszasan elidőznénk valamennyi műalkotás előtt – szellemileg megterhelő, mégis eksztatikus művészi élményt jelent.
Klasszikus

Elhunyt Rolla János

A Kossuth-díjas hegedűművész, a Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének oktatója és korábbi tanszékvezetője hetvenkilenc éves volt – tudatta a szomorú hírt a Zeneakadémia.
Vizuál

Elhunyt Andresz Kati

A színházi munkái mellett szinkronszerepeiről is híres színésznőt, akinek különleges hangja számos filmet tett emlékezetessé, hatvannyolc éves korában érte a halál.
Klasszikus

Ragyogó sötétségem – beszélgetés Érdi Tamással

Érdi Tamás zongoraművész december 17-én a Benczúr Házban ad ünnepre hangoló koncertet, az Egész nap karácsony rendezvény záróakkordjaként.
Könyv

Vámos Miklós: Remek megragadása annak, mi is a szépirodalom

Vámos Miklós ebben a hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni. Állandó rovatában ezúttal Sasha Marianna Salzmann Az emberben legyen szép minden című kötetével foglalkozik.

Nyomtatott magazinjaink