szent istván király szimfonikus zenekar

2013 május 29., 16:32
Klasszikus mti Szerző: (rzs)

Kocsis Zoltán születésnapi koncertje

A világhírű zongoraművész és karmester május 30-án, hagyományos, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára adott születésnapi hangversenyén fiatal zenészekkel, a Zuglói Filharmónia - Szent István Király Szimfonikus Zenekarral, valamint Devich Gergellyel, Dolfin Balázzsal, Harmath Dénessel, Berecz Mihállyal és ifj. Gál Lászlóval lép a Művészetek Palotája Bartók-termének pódiumára.
2013 február 7., 20:45
Klasszikus rádió Szerző: (csj)

Fidelio Klasszik: Ács, Záborszky

A Fidelio és a Klasszik Rádió magazinműsorának következő adása február 9-én lesz hallható.
2012 szeptember 24., 16:02
gyerek Szerző: Fidelio

Skandináv csemegék

Az Európa nevezetes zenei tájait bemutató sorozat szeptember 30-án a mesés Északra kalauzolja el a gyerekeket a Müpában.
2012 július 19., 07:25
Klasszikus kritika Szerző: László Ferenc

Plusz Jandó

Egy erősen szélfútta koncert is lehet élményszerű: erről tanúskodott a Szent István Király Szimfonikus Zenekar nyáresti hangversenyének első fele.
2012 július 1., 14:59
Klasszikus budapest bár Szerző: (nb)

Nyáresti koncertsorozat a Városligetben

A klasszikus művek mellett könnyűzene, klezmer, cigányzene és operett is szerepel a július 12-én induló Vajdahunyadvári Zenei Fesztivál műsorán.
2012 február 13., 07:04
Edu-Art interjú Szerző: Végh Dániel

"Nagy Bach-játékos lesz…"

De a romantikus zenében is otthon van Devich Gergő - mondja tanára, Antók Zsuzsanna. A 13 éves csellista tehetség február 19-én a Müpában Dohnányi csellóversenyét játssza a Zuglói Filharmónia szólistájaként. KETTŐS INTERJÚ
2011 július 8., 10:00
Klasszikus budapest bár Szerző: (nb)

Hamarosan kezdődik a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

A fesztivál tavaly volt húsz éves. Bár az idei évforduló nem kerek, a koncertek változatossága és színvonala továbbra sem hagy kivetnivalót maga után.
2011 február 17., 10:00
gyerek ajánló Szerző: (nb)

Zenei háromszög Zuglóban

Február második felében indul útnak a Zuglói Filharmónia 14. Pastorale-sorozata, az első koncert témája a klasszikus trió formáció, a zenei háromszög éleit Stuller Gyula, Várdai István és Várjon Dénes alkotják.

Programkereső

Legolvasottabb

Vizuál

„Azért élek, mert valamit el akarok mondani” – interjú Mészáros Mártával

Mészáros Márta szeptember 19-én ünnepli 90. születésnapját. Ebből az alkalomból kerestük fel a rendezőt, akivel a film lényegéről, filmtörténeti csókjeleneteiről, a valósághoz vezető lépésekről és új filmtervéről is beszélgettünk. 
Színház

Kováts Adél egy mázsás jégtömböt tolt keresztül Budapesten

A Radnóti Színház igazgatója a nyár legforróbb hetére időzítette performanszát, a Margit hídtól a Radnóti Tesla Laborig tolta jeget, míg a melegben az teljesen semmivé nem vált.
Klasszikus

„Szeretnék ajtóstul rontani a házba” – beszélgetés Rajna Martinnal

Mindössze huszonöt évesen lett a Győri Filharmonikus Zenekar vezető karmestere, az évadnyitó koncerten Kodály és Bartók művei mellett Balogh Máté új kompozícióját is vezényli, amelyet a zeneszerző számukra írt. Rajna Martinnal győri tervei mellett a modern zene fontosságáról is beszélgettünk.
Színház

Vidnyánszky válasza Wilsonnak: „Sajnálom, hogy egyoldalúan tájékozódott”

A Nemzeti Színház igazgatója azután reagált, hogy a MITEM fesztiválra meghívott rendező, Robert Wilson közleményben tudatta, előadása után járó honoráriuma felét a FreeSZFE egyesületnek ajánlja fel.
Színház

Híd, ami összeköt: a tehetség – új tagokat avatott a Halhatatlanok Társulata

„Jó egészséget kívánok mindenkinek, pályatársaimnak remek előadásokat és boldogságot, boldogságot, boldogságot” – tolmácsolta Lázár Kati szavait Jordán Tamás szeptember 18-án a Budapesti Operettszínház előtti Halhatatlanok sétányán, ahol nyolc művész csatlakozott a Halhatatlanok Társulatához.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink