szentendre

2023 október 27., 10:30
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Az élet vendégei – Közel ötven év kísérleti filmjei a szentendrei MűvészetMalomban

Filmtörténeti kuriózumok, a legnagyobbak rendezésében – az elmúlt fél évszázad legjelentősebb filmes alkotóinak művei és a korszak kísérleti filmjeit bemutató kiállítás várja a közönséget Szentendrén.
2023 szeptember 22., 10:45
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Társításaim – Erdélyi Gábor kiállítása a Szentendrei Képtárban

Erdélyi Gábor munkáiból nyílik kiállítás TÁRSÍTÁSAIM címmel az IKON – Szentendrei Képtárban szeptember 30-án. A számos kísérőprogrammal jelentkező tártlat október 1. és december 31. között látogatható.
2023 augusztus 29., 11:05
Plusz ajánló Szerző: (x)

Szakralitás, művészet, Szentendre – szeptemberben jön a III. Szentendrei Nyitott Templomok Hétvégéje

Az összművészeti, szakrális fesztiválon szeptember második hétvégéjén kitárják kapuikat a szentendrei templomok a zenei, irodalmi, egyházművészeti és képzőművészeti programok előtt.
2023 augusztus 18., 11:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Művészeti és közösségi programokkal búcsúztatja a nyarat Szentendre

Augusztus utolsó hétvégéjén Szentendre éjjel-nappal nyitva áll majd a látogatók előtt, és feltárul a város igazi arca. A tavalyihoz hasonlóan a rendezvény ideje alatt a Dunakorzó ismét Borkorzóvá alakul.
2023 július 3., 11:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Felavatták a közösségi összefogással megvalósult Deim Pál-szobrot Szentendrén

A „Dobjuk össze!” elnevezésű közösségi gyűjtésnek köszönhetően valósulhatott meg a Deim Pál térre megálmodott Deim-szobor. Az ötvenhat színes zománctáblával borított köztéri alkotást a művész születésnapján, június 29-én avatták fel.
2023 április 24., 10:15
Vizuál ajánló Szerző: (x)

Csaknem egy évtized után újra megnyitja kapuit a szentendrei Vajda Múzeum

A 2023 áprilisában újranyíló Vajda Múzeum alapkoncepciója szerint évente változó kiállítással kísérli meg felfejteni Vajda Lajos életművének korszakait.
2023 április 11., 10:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Több mint 6 millió forint gyűlt össze közösségi összefogással, így elkezdődhet a Deim-szobor felállítása

A szobor költségeinek előteremtésére a Ferenczy Múzeumi Centrum 2022 decemberében indította el a „Dobjuk össze!” elnevezésű közösségi gyűjtést, amely idén március végén zárult.  
2023 március 24., 10:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Friss felfedezések, váratlan kapcsolatok – Új kiállítással és könyvesbolttal várják az érdeklődőket Szentendrén

Hiánypótló gyűjteményes kiállítást mutat be a Ferenczy Múzeumi Centrum A GYŰJTEMÉNY (1900-2022) címmel március 25-én. Ezzel párhuzamosan új ISBN könyvesbolt is nyílik Szentendrén.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Nagy oratóriumokat játszik a Zeneakadémián a Haydneum

Meghirdette 2024/25-ös évadát a Magyar Régizenei Központ, a jövőre különösen nagyszabású Zeneakadémia Bérlet mellett továbbra is lesz Őszi, illetve Egyházzenei Fesztivál, és a fortepianót a középpontba állító sorozatukat is folytatják.
Zenés színház

Történelmi pszichothriller operai köntösben – közeleg a Borisz Godunov bemutatója

A Kossuth-díjas Bretz Gábor címszereplésével viszi színre április 27-én a Magyar Állami Operaház Muszorgszkij Borisz Godunov című alkotását, amely az 1869-es ősváltozatban először hangzik el Magyarországon.
Könyv

„A gyermeknevelésnél is fontosabb lesz a szülőnevelés” – Steigervald Krisztián a Lírástudók vendége

Közgazdászként fordult a figyelme a pszichológia felé, az utóbbi hónapokban pedig a bestsellerlistára is felkúszott Generációk harca a figyelemért című könyvével. Podcastunkban Steigervald Krisztiánnal beszélgetett Grisnik Petra.
Vizuál

Fellini klasszikusait vetítik a Puskinban

Május 2. és 23. között az olasz filmművészet egyik legjelentősebb rendezőjének három alkotását vetítik a budapesti Puskin Moziban. A közönség újra nagyvásznon élheti át Az édes élet, a 8 és ½, valamint az Amarcord című filmeket.
Könyv

All You Need Is Love – új könyv jelent meg a Beatlesről

A kötetben korábban nem publikált interjúkon keresztül ismerhetjük meg egyebek közt a banda feloszlásának okait is. Ötven évvel mozis bemutatása után májustól egy streaming szolgáltáson ismét látható lesz az együttesről készült Let It Be című dokumentumfilm.

Nyomtatott magazinjaink