szépművészeti múzeum

2022 december 7., 11:00
Vizuál hír Szerző: Fidelio/MTI

A magyar származású festő, akinek a képe a francia elnök dolgozószobájában lóg – Kamaratárlat nyílt Hantai Simon munkáiból

A Hantai, Klee és más absztrakciók című kiállítás a világhírű, magyar származású festő munkái mellett az őt inspiráló alkotók műveit is bemutatja a Szépművészeti Múzeum.
2022 november 25., 16:15
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Hangolódjunk közösen! – Adventi programajánló a család minden tagjának

A gazdag kulturális programkínálatának köszönhetően a várakozás örömét, korosztálytól függetlenül, sokféleképpen megélhetjük az adventi időszakban: legyen az bábelőadás, koncert, múzeumpedagógiai foglalkozás vagy gyerektáncház. Mutatunk pár tippet, amely kihagyhatatlannak ígérkezik idén decemberben.
2022 november 17., 08:00
Vizuál magazin Szerző: Barcza Réka

El Greco Magdolnái – A Szépművészeti Múzeum új kiállításán jártunk

Szeszélyes, az életet nagy kanállal habzsoló művész hírében állt El Greco, aki sokat küzdött az ebből fakadó bűntudattal. Az október végén a Szépművészeti Múzeumban nyílt egyedülálló tárlat a görög-spanyol művész festészetében bejárt útját mutatja be kronologikusan, csaknem ötven művén keresztül.
2022 október 27., 10:35
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio/MTI

Első alkalommal láthat a magyar közönség nagykiállítást El Greco műveiből

Október 28-án nyílik meg a Szépművészeti Múzeum legújabb tárlata, amely az európai képzőművészet egyik legeredetibb alkotója, a manierizmus kiváló képviselője, El Greco műveit mutatja be. A 2023. február 19-ig látható kiállításon a mester több mint félszáz műalkotását tekinthetjük meg.
2022 október 19., 16:50
Vizuál hír Szerző: Fidelio

El Greco magyar vonatkozású remekművével gazdagodott a Szépművészeti Múzeum állandó kiállítása

A festményt első alkalommal a Szépművészeti Múzeum október 28-án nyíló, nagyszabású El Greco-kiállításán láthatja a nagyközönség, több mint félszáz, a krétai-spanyol mestertől származó alkotás társaságában.
2022 október 17., 09:55
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Még két hétig látható a Matisse-kiállítás

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel csak november 1-jén zár a Szépművészeti Múzeum Henri Matisse – A gondolatok színe. Remekművek a párizsi Centre Pompidou Központból című kiállítása.
2022 szeptember 21., 10:45
Vizuál hír Szerző: Fidelio

Aki még nem látta, jövő nyárig megtekintheti a Szépművészetiben a Bosch-kiállítás egyik fő művét

Jövő nyárig a Szépművészeti Múzeumban marad a Földi gyönyörök kertje-triptichon középső részének legkorábbi, fatáblára készült másolata.
2022 július 12., 13:50
Vizuál ajánló Szerző: Fidelio, (gyk)

„Egész életemben hazudtam” – Kiállításajánló a nyár közepére

Júliusban is érdemes a kiállítóterekben hűsölni és közben műtárgyakat nézni. Szubjektív válogatásunkban olyan tárlatokból szemezgettünk, amelyek fókuszában különleges témák állnak, mint például az anyaság kérdése, a traumákból való gyógyulás lehetőségei vagy éppen a pandémia időszaka alatt válogatott, a 20. és 21. századi eseményeit megörökítő archív filmek és fotók.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Plusz

„Vissza a pénzt a kultúrába!” – Duda Éva és Fodor Tamás felolvasta a FESZ követeléseit a Civil Sugárúton

Az 1848-as forradalom évfordulója alkalmából Civil Sugárút néven, civil szervezetek részvételével tartottak eseménysorozatot a Hősök tere és az Andrássy út között március 14-én és 15-én. Itt hangzott el a Független Előadó-művészeti Szövetség kiáltványa.
Plusz

„Nem karriert, sokkal inkább magamat próbáltam építeni” – interjú Menyhárt Jenővel, az Európa Kiadó énekes-gitárosával

„Az én fejemben is többször megfordult, hogy disszidáljak. Egyszer ténylegesen közel kerültem ahhoz, hogy meg is tegyem” – meséli az Európa Kiadó énekes-gitárosa, Menyhárt Jenő. Interjú.
Zenés színház

Hiánypótló szláv műveket mutat be jövő évadában a Magyar Állami Operaház

Meghirdette 2023/24-es évadát a Magyar Állami Operaház, melynek a Szláv Szezon címet adták. Színre kerül Dvořák Ruszalkája és Muszorgszkij Borisz Godunovja, valamint megismerheti a közönség Eötvös Péter első, magyar szövegre készült operáját is.
Színház

Harmadszor mutatta be a Szegedi Nemzeti Színház az anatevkai tejesember történetét

Király Levente és Gregor József után ezúttal Borovics Tamás bújt Tevje bőrébe a Hegedűs a háztetőn című musical szegedi előadásában. A zenés produkció márciusban három, áprilisban további két alkalommal látható a Nagyszínházban.  
Színház

Egri Márta és Péter Kata szerepelnek a Gólem Színház új bemutatójában

Borgula András Szorítsd meg a kezem címmel Marianna D. Birnbaum önéletrajzi írásaiból rendez színdarabot: egy nő találkozik a kómában fekvő anyjával. De vajon tényleg találkoznak?

Nyomtatott magazinjaink