Auguszta

Csabai Máté

Rovatvezető Klasszikus, zenés-színház Fidelio

Csak bámuljuk, ahogy az olajmilliárdosok felvásárolják a műkincseinket Csak bámuljuk, ahogy az olajmilliárdosok felvásárolják a műkincseinket

450 millió dolláros rekordáron kelt el Leonardo da Vinci egyik festménye hónapokkal ezelőtt, a vevő egy szaúd-arábiai herceg volt. Közben megnyílt egy második Louvre, az olajmilliárdosoknak pedig nem titkolt céljuk, hogy minél több nyugati műkincset szerezzenek be a gyűjteményeikbe.

december 14. 10:17

Hol húzzuk meg a határt? - A NYTimes kritikusa kidobja a Levine-lemezeit Hol húzzuk meg a határt? - A NYTimes kritikusa kidobja a Levine-lemezeit

Már nemcsak Hollywood, hanem az egész művészvilág zaklatók után kutat. Harvey Weinstein, Kevin Spacey, Louis CK, Marton László, Kerényi Miklós Gábor, most pedig James Levine. Csak nehogy a fürdővízzel együtt a gyereket is, ahogy a mondás tartja.

december 6. 13:55

A komolyzenei szakmában is van szexuális zaklatás A komolyzenei szakmában is van szexuális zaklatás

Svédországban 600, azaz hatszáz énekes állítja, hogy szexuálisan zaklatták őket, Nagy-Britanniában egy operarendező feje hullott, a Sydney-i Operaház énekese ellen kiskorúak molesztálása gyanújával folytatnak vizsgálatot. Úgy tűnik, a Weinstein-dominó a klasszikus zenét sem kíméli.

november 25. 10:38