Eszter, Eliza

Várhegyi András

főszerkesztő Fidelio

Akiknek a gondtalan órákat köszönhetjük - Az Opera gondnoksága Akiknek a gondtalan órákat köszönhetjük - Az Opera gondnoksága

Aki mostanában az Operaház környékén jár, egy körbekerített, kipakolt, építési munkálatok alatt álló épülettel találkozhat, amelyre már jócskán ráfért a korszerűsítés. Noha a színházi munka jelentős részét kiszervezték, nem mindenki hagyta el az épületet. A főigazgatóság nem költözik, az OperaVisit és az Opera Shop változatlanul üzemel, és a gondnokság jelenleg is azért felel, hogy minden rendben menjen.

május 17. 09:26

Merre tovább, színészképzés? – Interjú Bagossy Lászlóval Merre tovább, színészképzés? – Interjú Bagossy Lászlóval

Március közepén Bagossy László vette át a Színház- és Filmművészeti Egyetem Színházművészeti Intézetének vezetését. A rendezőt kérdeztük terveiről, a pályakezdők előtt álló lehetőségekről és arról is, visszavárják-e tanítani Marton Lászlót.

május 4. 09:33

Lámpatestek tánca a karzaton – Világosítók az Operában Lámpatestek tánca a karzaton – Világosítók az Operában

Miután a nézők elfoglalták a helyüket, lassan elsötétedik a nézőtér, majd felgördül a függöny, kigyúlnak a színpadi fények és megkezdődik a varázslat, amit színháznak hívunk. De kinek engedelmeskednek a robotlámpák és kik állnak a reflektorok mögött? Az Opera Magazin színházi háttérszakmákat bemutató sorozatában ez alkalommal a világosítók munkáját ismerhetik meg.

április 1. 10:39