sziget

2023 augusztus 15., 09:10
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

A kortárstánc, a tutting és az urban találkozása – Programajánló a Sziget hatodik napjára

A Sziget utolsó napja is gazdag kínálattal várja a fesztiválozókat. A Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccon hazai és külföldi fellépők váltják egymást, lesznek akadályokon boldogulni próbáló táncosok, de részt vehetünk aktív relaxáción is.
2023 augusztus 14., 15:05
Plusz kritika Szerző: Puskás Panni

Take away goulash, őselemek meg a káosz – hangulatjelentés a Szigetről

Rengeteg színvonalas kortárstánc előadást láthat az, aki a Szigeten a Fidelio támogatásával megvalósuló Theatre-and-Dance-Field programját választja.
2023 augusztus 14., 09:15
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Korlátok lebontása – Programajánló a Sziget ötödik napjára

Az akrobatika és tánc összeolvadásának is tanúi lehetünk a Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccon, ahol idén is változatos programokkal várják a fesztiválozókat.
2023 augusztus 13., 09:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

A közös táncban rejlő erő – Programajánló a Sziget negyedik napjára

A Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccon idén is változatos programokkal várják a fesztiválozókat. Lesz közös tánc és közös pihenés, DJ-set, míg az egyik produkció a Nyugat és Afrika közötti kontrasztos időérzékelést dolgozza fel.
2023 augusztus 12., 09:05
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

A normák megkérdőjelezése – Programajánló a Sziget harmadik napjára

A fiatal generáció tapasztalatait feldolgozó előadás, a természet és a föld közötti mélységes kapcsolat és egymás melletti magányos életek képei a tánc nyelvén elbeszélve a Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccon.
2023 augusztus 11., 09:10
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Tánc mint az élet ünneplése – Programajánló a Sziget második napjára

Elegáns mozdulatok, színes ruhák, magabiztosság és szenvedély. A Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccon idén is változatos programokkal várják a fesztiválozókat.
2023 augusztus 10., 09:30
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Utazás a tudattalan elmébe – Programajánló a Sziget első napjára

Tanúi lehetünk, ahogy minden összeomlik, fejhallgatóval követhetjük futurisztikus alakok táncát és egy zenés one-(wo)man-showt is láthatunk a Fidelio támogatásával megvalósuló színház- és táncplaccon, ahol idén is változatos programokkal várják a fesztiválozókat.
2023 augusztus 9., 16:25
Plusz ajánló Szerző: Fidelio

Hat nap felhőtlen szórakozást ígér a Sziget – mutatjuk, mi minden várja a látogatókat!

Európa egyik legnagyobb fesztiválja augusztus 10-én startol el, ismét elképesztően sokszínű programkínálattal, amelyből a koncertélmények mellett természetesen a színház, a tánc és a cirkusz sem hiányozhat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Senki sem pótolható – Maxim Jemeljanyicsev és az Európai Kamarazenekar koncertje Kismartonban

Bravúros beugrással tartották meg a kismartoni Herbstgold Fesztivál koncertjét. A fiatal és igen impulzív karmester, Maxim Jemeljanyicsev sikeresen elterelte a közönség figyelmét arról, hogy igazából valaki helyett áll a színpadon.
Színház

Öt fiatal művész kapott Junior Prima Díjat a színház-, film- és táncművészet területén

Szeptember 21-én tartották az átadóünnepséget, amely során öt harminc év alatti művész eddigi teljesítményét ismerték el Junior Prima Díjjal. A kitüntetettek között színész, rendező, illetve díszlet- és jelmeztervező is van.
Zenés színház

Elhunyt Stephen Gould

A világhírű hőstenor néhány hete jelentette be, hogy gyógyíthatatlan betegsége miatt visszavonul a színpadtól. Halálát a Bayreuthi Ünnepi Játékok tette közzé.
Könyv

„A krimi reneszánszát éli” – Patkó Ágnes és Hidas Bence a Lírástudók vendégei

A napokban jelentek meg első könyveik: a két bűnügyi regényről, a műfaj újjáéledéséről és a lehetséges folytatásokról is beszélgettek a Lírástudók legújabb adásában, amiben a könyvesboltok újdonságai között is segítünk eligazodni.
Színház

Ó kapitány, kapitányom – utolsó bemutatójára készül az Átriumban a Kultúrbrigád

A Holt költők társasága színpadi adaptációjával a társulat a mai oktatási rendszer alapvetői kérdéseire keresi a választ. Az előadás október 14-én debütál Vidovszky György rendezésében. 

Nyomtatott magazinjaink