Júlia, Rita

DASzSz Versenyprogram

2009.05.12. 18:38

Programkereső

Kihirdették az idén 15. születésnapját ünneplő Debreceni Alternatív Színházi Szemle versenyprogramját. Karsai György egyetemi tanár 150 előadásból tizenkettőt válogatott be a szeptember 11. és 15. között rendezendő seregszemlére.

Az Alternatív Színházi Szemle 1994 óta nyújt bemutatkozási lehetőséget a független színházi terület kiemelkedő társulatai számára. A szemle mindig az aktuális évben született, különböző műfajú, innovatív szemléletű, alternatív és független színházi előadásokat gyűjti össze és bocsátja szemlére.

A mizantróp
A mizantróp

Idén versenybe száll Molière A mizantrópja az Örkény Színházból, Gothár Péter rendezésében, Tasnádi István Fédra Fitnesse a szerző rendezésében és a KoMa Társulat előadásában, a HOPPart Társulat Szörprájzpartija, melynek szerzője Kárpáti Péter. A Stúdió "K"-ból két előadás érkezik: a Zalán Tibor Rettentő görög vitéz című írásából készült bábelőadás Fodor Tamás rendezésében, és Venyegyikt Jerofejev drámája, a Hű, de messze van Petuski! Tamási Zoltán rendezésében. A sepsiszentgyörgyi M Stúdió a Törékeny című darabbal jön, melyet Goda Gábor rendezett, az Élőkép Társulat pedig a Psychotechnikumot viszi majd színre, Bársony Júlia rendezésében. A versenyprogramba került továbbá a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Kasimir és Karoline című előadása Ödön von Horváth tollából, Forgács Péter rendezésében, Ágens az Ira-Düh című produkciójával lép fel, Gergye Krisztián Társulata A szatír című előadással mutatkozik be. Ladányi Andrea és Borlai Gergely a BL-t viszik Debrecenbe, Virág Melinda pedig a Közép-Európa Táncszínház társulatával készített Szájbanforgó című produkcióval kapott meghívást a Szemlére.