Fülöp, Evelin

POSzT Off-programok

2009.05.15. 14:11

Programkereső

Június 4-13. - Pécs, különböző helyszíneken
A kellákes
A kellákes

A POSzT off-programjait mindenki legalább akkora kíváncsisággal várja, mint a versenyprogramot. Meg lehet nézni egy csomó mindent, ami évad közben kimaradt, vagy lehet újrázni a legkedvesebbekből. Az évente visszatérő programok között idén is szerepel a délutáni felolvasószínház, a színészek konyhája, a vásári bábjátékosok előadásai, a különféle beszélgetések, az utcai "meglepetés"-színházak, a Kortárs Magyar Dráma Nyílt Fóruma, és persze az előadások másnapjára szervezett szakmai beszélgetések.

Aki pedig nem jut be a versenyprogramokra, annak sincs oka elkeseredni, hiszen esténként jobbnál jobb előadások és koncertek sorakoznak a szervezők listáján. Az egyszemélyes darabokból idén sem lesz hiány: nézhetjük Kern Andrást A kellékesben, Csákányi Esztert A hét asszonyában (mindkettő Parti Nagy szöveg), Rátóti Zoltánt a Házasságon innen és túlban (Háy János), Láng Annamáriát a Made in Chinában (Nyíri Pál szövege alapján) és Vallai Pétert a TI.ESZ.I.-ben - utóbbinak címe T.S. Eliot nevét takarja, de sok más írótól is hangzanak el művek. A nagysikerű levéldrámát, A címzett ismeretlent most a pécsi közönség is megnézheti, László Zsolt, Kulka János és Pető Kata nagyszerű előadásában. Évek óta POSzT-visszatérők a Színház- és Filmművészeti Egyetem, valamint a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának színészhallgatói.  És persze nincs POSzT a TÁP Színház nélkül!A musicalrajongók az Oltári srácoknak örülhetnek, a zenekedvelők pedig többek között Varnus Xavérnak, Szakcsi Lakatos Bélának, Palya Beának, a Molnár Dixiland Bandnek, Deseő Csabának, A Gryllus testvéreknek, Szalóki Áginak, Kiss Erzsinek, Jávori Ferencnek és Dunai Tamásnak.

Idén a képzőművészet is fontos szerepet kap, mindennap több kiállítás nyílik, és megismerhetjük a Képzőművészeti Egyetem, a Kaposvári Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatóinak munkáit is.

A részletes programért keresse a Fidelio Est különszámát!