Eszter, Eliza

Négy díjat kapott a Pintér Béla és Társulata Rijekában

2009.05.17. 19:05

Programkereső

A Gyévuska című, 2003-ban bemutatott előaádsért díjat kapott Pintér Béla, Darvas Benedek, Horgas Péter és Benedek Mari.
Gyévuska
Gyévuska

 Sikeres vendégjátékokkal indult a Pintér Béla és Társulata egy hónapos turnéja. Az első állomás Lille volt, ahol a Korcsula című produkció a 2007-es francia vendégszereplés után (Nancy) ismét elnyerte a francia közönség tetszését az East Winds fesztiválnak helyet adó Theatre du Nord-ban. Lille-ből Rijekába utazott a társulat, ahol a 16. Nemzetközi Stúdió Színházak Fesztiválján a Gyévuska című előadás szintén nagy sikert aratott a horvát közönség előtt.

A rijekai fesztivál versenyprogramjában olyan neves rendezők produkciói mellett lépett fel a társulat mint a litván Korsunovas vagy a berlini Frank Castorf. A szakmai zsűri négy kategóriában is kiemelkedőnek találta a Gyévuska című előadást. A legjobb zenéért Darvas Benedek, a legjobb jelmezért Benedek Mari, a legjobb díszletért Horgas Péter nyerte el a horvát fesztivál elismeréseit. Pintér Bélának egy különdíjat hozott létre a zsűri "új színházi forma alkotásáért".

A Pintér Béla és Társulata május 16-án Dijonban folytatja turnéját, ahol a Parasztoperát a 2007-es nancy-i, majd a 2008-as párizsi fellépés után ismét francia közönség látja.