Bernát, Felícia

Utolsók és jubilálók

2009.05.27. 16:55

Programkereső

Itt az évad vége, ami sokszor egy-egy előadás végét is jelenti. Megpróbáltuk összegyűjteni, mely produkciók kerülnek ki a színházak repertoárjából a következő szezonban, illetve, hogy hol ünnepelnek jubiláló előadásokat.

A Katonában négy előadás búcsúzik. Május elején volt az Ivanovék karácsonyának utolsó előadása a Kamrában, és a birnhami erdő sem megy föl többé Dunsinan hegyére: a Macbeth is lekerült a műsorról. Június 3-án A néger és a kutyák harcát még megnézheti a Kamrában, aki lemaradt volna róla. Június 4-én pedig minden bizonnyal tömegek állnak majd a pénztárnál, hátha beférnek valahogy a kultikussá vált Nestroy-darab, A talizmán búcsúestéjére, ami egyben a 150. előadás is lesz.

Június 4-én egy másik "legenda" is kerek előadásszámhoz érkezik. Ugyanis a Radnóti Színházban A kripli kétszázadik alkalommal kerül a nézők elé.

A Budapesti Kamaraszínház Tivoliban 100. alkalommal lesz látható a Morus című előadás május 27-én. A Centrál Színházban ünneplik a S.Ö.R. 15 éves jubileumát június 2-án; 1994-ben lehetett először megnézni Shakespeare összes művét két óra alatt. A bemutató a Komédium Színházban volt. Szintén június 2-án jubilál a József Attila Színházban a Kaviár című zenés játék: a 65. előadás azonban a sorozat végét jelenti, ősztől már nem játsszák.

A Vígszínház elbúcsúztatta a Hamupipőkét és az Össztáncot (utóbbival nyitotta meg kapuit a felújított teátrum 1994 októberében), valamint a nagyszínházban utoljára ment az Úrhatnám polgár és a Játszd újra, Sam!; ezeket a jövő évadtól a Pesti Színházban lehet megnézni.