György

Újabb nyolc Halhatatlan

2009.06.03. 00:00

Programkereső

A közönség szavazatai alapján ismét nyolc fővel bővült a Halhatatlanok Társulata
Bánsági Ildikó
Bánsági Ildikó

Nyolc új taggal bővült a Halhatatlanok Társulata: a közönség szavazatai alapján a közül Bánsági Ildikó, Pécsi Ildikó, Eperjes Károly és Koncz Gábor színművészek, Mészöly Katalin és Tréfás György operaénekesek, valamint Pártay Lilla és Lőcsei Jenő táncművészek viselhetik az Örökös Tag címet.

Az Örökös Tagság kuratóriuma minden kategóriában négy-négy művészt jelölt a Halhatatlanok Társulata Örökös Tagjának. Közülük választotta ki a közönség kategóriánként azt a két-két művészt, akinek fémbe öntött lábnyomát a tervek szerint ősszel avatják fel a Pesti Broadway-n, a Nagymező utcában.

Az újonnan megválasztott tagok tiszteletére június 6-án gálaműsort is tartanak a Nemzeti Színházban.

Első alkalommal 1996-ban választottak Örökös Tagokat, akkor Benkő Gyula, Darvas Iván, Gábor Miklós, Psota Irén, Tábori Nóra, Melis György, Simándy József és Tokody Ilona nyerték el a címet. A szavazás 1999-től kezdve négy éven át szünetelt, majd 2003-ban ismét lehetőséget kapott a közönség, hogy szavazataival tiszteletét fejezhesse ki a művészek iránt.

A Halhatatlanok Társulata jövőre eléri a száz tagot: jelenleg a most megválasztott művészekkel együtt éppen 92 tagot számlál.