Márk

POSzT 2009 - Vilmos-díj

2009.06.11. 11:44

Programkereső

Megvan a XXIV. Nyílt Fórum Vilmos-díjasa. A dramaturgok Maruszki Balázs Végevégevégemindennek című drámáját találták a legjobbnak.

Véget ért a XXIV. Nyílt Fórum. A négy nap alatt három, a Criticai Lapokkal közösen kiadott kötetükben megjelent új drámát vitattak meg, négy friss darabot olvastak föl, és könyvbemutatót is tartottak. A résztvevők végül titkosan megszavazták, hogy a kötetben megjelentek közül melyik kapja az idén a Shakespeare-re utaló Vilmos-díjat, melyet egy üveg Vilmos testesít meg. Idén Maruszki Balázs Végevégevégemindennek című drámájával lett a nyertes.
A dramaturgok azonban nem fejezték be ezzel a POSZT alatti munkájukat, mert ahogy már a négy nap előtt fölolvastak két külföldi kortárs drámát, úgy a zárást követő napok  délutánjaira is kitaláltak valamit. Szerdán a Nemzeti Színház Tízparancsolat-drámapályázatából szemezgettek, csütörtökön Maros András Hulladék című művét hallhatni, pénteken pedig a litera.hu Magyar Stafétáját, aholis öt magyar író egymást váltva írt egy színdarabot.