Márk

Finisben a Terasz09

2009.06.22. 18:49

Programkereső

A Műjég helyén fölhúzott nyári szórakozóhely utolsó napjait éli. Na nem azért, meg valaki beszüntetné, hanem azért, mert június végéig kaptak helyet. Az esős idő ellenére igyekeznek minden programot megtartani - teával, forralt borral és esőkabáttal szerelik föl a közönséget. Izgalmas eseményekből pedig van még bőven az elkövetkezendő néhány napra.

24-én például az ExperiDance Revans című produkciója látható, melyben Törőcsik Mari is szerepel, narrátorként. Román Sándor koreográfiája nyomán a Lúdas Matyi története elevenedik meg. Az ExperiDance tényleg feltalált valamit, és ez a Kárpát-medence számtalan dialektusának ötvözése a modern show-műsorok világával. A térség tánctípusai egytől, egyik lenyűgözően izgalmasak, és ha mindez egy látványos vizuális világgal, no meg egy sodró lendületű sztorival van fűszerezve, nincs mese, minden néző megadja magát.

25-én népi motívumokkal fűszerezett kortárs örömzenére hívnak mindenkit a fellépők: a Csík zenekar, Kiss Tibi, Ferenczi György és a Rackajam. A Csík zenekar egyértelműen a fenntartható szellemi fejlődés kultúrnagykövete, olyan zenészek, akik múlt és jelen, identitás és modernitás színvonalas közvetítői, legyen szó Kiss Tibi (Quimby) ihletett balladájáról, vagy egy Kalotaszegi keservesről. Ezen az estén Ferenczi György is fellép velük, ki a "kezével citerázik, az orrával orgonázik, a fülével figurázik, a szemével gurgulázik, a szájával vacsorázik" - egy modern zenebohóc, tele humorral, rock and rollal, és drámaisággal.

26-án, pénteken este a Bárka Színház röpít el mindenkit Párizs kis utcáiba a Piaf Piaf című előadás jóvoltából. Táncban, mozgásban és énekben elevenedik meg a "kis veréb" élete, karrierje, és összes nagy szerelme. Varjú Olga egészen Piaf, ebben őt látni kell!

Piaf Piaf (Terasz09)
Piaf Piaf (Terasz09)

A Terasz záró estéjén, 28-án, a magyar, a zsidó és a roma kultúra találkozik egymással. A színpadon nincs többség és nincs kisebbség. A művészetnek tán ez (lenne) az egyik legfontosabb üzenete. Ezt az üzenetet közvetíti a Muzsikás, Kalyi Jag és a Budapest Klezmer Band közös koncertje. Ismét három megkerülhetetlen formáció, három karakteres, de érzelmeiben mégis egy világ. Hol sírunk, nevetünk, szerelmeskedünk, eldobunk és elengedünk. Hiszen van sorsunk és végzetünk is. A dalok egytől egyig erről szólnak majd. Túl egyformák vagyunk ahhoz, hogy különbözőek legyünk...

Több információ, részletes program: www.terasz09.hu