Márk

Tarolt A csoda és A Gézagyerek Kisvárdán

2009.06.28. 20:09

Programkereső

Bocsárdi László régi-új rendezése, a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című előadása kapta a fődíjat Kisvárdán.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium Életmű-díjat adományoz a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat tagjának, FARKAS IBOLYA színművésznőnek és a Szabadkai Népszínház Magyar Társulata tagjának, Kovács Frigyes színművésznek.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium fődíját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A CSODA című előadása kapja.

A Szülőföld Alap díját a zsűri döntése alapján megosztva a Szabadkai Népszínház A GÉZAGYEREK című előadása kapja.

A Szülőföld Alap díját a zsűri döntése alapján megosztva az Újvidéki Színház HÉT NAP A VILÁG című előadása kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza  által a legjobb szórakoztató előadásért felajánlott díjat a zsűri döntése alapján a Kassai Thália Színház  CYRANO DE BERGERAC című előadása kapja.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye díját a zsűri döntése alapján  a Sepsiszentgyörgyi M Stúdió RÓMEÓ ÉS JÚLIA című előadása kapja.

Kisvárda város díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Kosztolányi Dezső Színház TERÁPIA című előadása kapja.

A Thália Színház különdíjat ajánlott fel, amely egy budapesti vendégjátékra szól. A Magyar Színházak XXI. Kisvárdai Fesztiválja zsűrijének ajánlása alapján a Thália-különdíjat az Amor Omnia című előadásért a Temesvári CsIky Gergely Színház társulata kapja.

A  közönségzsűri döntése alapján Kisvárda város közönségdíját a Kassai Thália Színház Cyrano de Bergerac című előadása nyerte el.

A Fesztivál különdíját, amelyet Kurkó Árpád ajánlott fel, mely mellé a díjazott megkapja Botár László festőművész alkotását is, a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című előadásában nyújtott alakításáért NEMES LEVENTE kapja

A Kisvárdai Várszínház és Gyenes István által felajánlott díjat a zsűri döntése alapján az Újvidéki Művészeti Akadémia és az Újvidéki Színház közös produkciója, a TAVASZ című előadás kapja.

A legígéretesebb fiatal színész számára alapított Teplánszky Kati-díjat a zsűri döntése alapján az Újvidéki Színház Hét nap a világ című előadásban nyújtott alakításáért ELOR EMINA kapja.

A Duna Televízió különdíját - portréfilm a Duna TV Kézjegy című sorozatában - a zsűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Hullámzó vőlegény című előadásában nyújtott alakításáért GYŐRFFY ANDRÁS kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott díjat a zsűri döntése alapján a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata Hullámzó vőlegény című előadásának  zenéjéért és koreográfiájáért KÖNCZEI ÁRPÁD kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb férfi főszereplő díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Népszínház A Gézagyerek című előadásában nyújtott alakításáért PÁLFI ERVIN kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb női főszereplő díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Népszínház A Gézagyerek című előadásában nyújtott alakításáért VICEI NATÁLIA kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb férfi mellékszereplő díját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című előadásában nyújtott alakításáért VÁTA LÓRÁND kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza által felajánlott legjobb férfi mellékszereplő díját a zsűri döntése alapján a Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház A csoda című előadásában nyújtott alakításáért PÁLFFY TIBOR kapja.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza egyéni díját a zsűri döntése alapján a Szabadkai Népszínház A Gézagyerek című előadása színpadi terének kialakításáért SÁRKÁNY SÁNDOR tervező kapja.

A közönségzsűri által felajánlott díjat a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat Hullámzó vőlegény című előadásában nyújtott Teréz, öreg lány szerepéért B. FÜLÖP ERZSÉBET és a Komáromi Jókai Színház Énekes madár című előadásában nyújtott Bakk Lukács szerepéért TÓTH TIBOR kapja.

A Fiatalok Kisvárdáért Szervezete Őstehetség néven díjat alapít és ajánl fel a Magyar Színházak XXI. Kisvárdai Fesztiválján. A díjazott Nagy Alfréd a Sepsiszentgyörgyi Színház  A csoda című előadásban nyújtott alakításáért.

Dr. Oláh Albert, Kisvárda város polgármesterének díját a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat Hullámzó vőlegény című előadásában nyújtott alakításáért B. FÜLÖP ERZSÉBET kapja.