Konrád, Tivadar

Japán-magyar imprók

2009.08.10. 14:00

Programkereső

Holnap befejeződik a japán FAIFAI Társulat workshopja a Szkéné Színházban. A elkészült előadást este be is mutatják. A társulat saját előadása, a my name is I LOVE YOU 14-én lesz látható.

"A FAIFAI workshop résztvevői különböző előadóművészeti háttérrel (színészet, tánc, cirkusz) rendelkező fiatalok. A foglalkozások során játékos formában kísérletezünk mozdulatokkal és kifejezésmódokkal. Sokat dolgozunk például egyszerű mozdulatokból képzett koreográfiákkal, az "alapanyagot" a résztvevők saját élményei, mindennapi élete és mozdulatai alkotják, amelyek ismétlésekkel, struktúrába rendezéssel nyernek új értelmet. A bemutató esten, augusztus 11-én a Szkénében ezen kísérletek eredménye lesz látható, néhány rövid etűd formájában." - mondta Nagy Olga, a társulat magyar tagja.

my Name Is I Love You (FAI FAI - Tokyo)
my Name Is I Love You (FAI FAI - Tokyo)

A my name is I LOVE YOU  szerelmi történet kevés szóval, sok mozgással. Tetszik, nem tetszik, szükségünk van valakire, akihez erős érzelmi szálak kötnek. Ez a motívum mindvégig jelen van a történetben, igaz egy kissé gyermeteg módon, de ha azt mondjuk, ostobán, pontosabban fogalmazunk. Számunkra az ostobaság egyáltalán nem negatív szó. Nélküle érzéketlenebbek és boldogtalanabbak lennénk. Az előadás próbái közben döntöttünk úgy a rendezővel Kitagawa-val, hogy a beszélő, instruáló/mesélő színészt "külön ültetjük" a mozgó színészektől, miáltal váratlan őrültségeknek nyílt tér.

(Vezető színész: Koji Yamazaki; színészek: Shiro Amano, Rino Daidoji, Mai Nakabayasi, Kinuyo Nogami, Nagy Olga; díszlet: Ayami Sasaki; jelmez: Kyoko Fujitani; fény: Keita Ito; fotó: Kazuya Kato; producer: Chisako Nakajima; koreográfus: Kinuyo Nogami

Rendező: Chiharu Shinoda; művészeti vezető, dramaturg, rendező: Yon Kitagawa)