Bernát, Felícia

Cseh Tamás emléknap a Bárkán

2010.01.06. 16:31

Programkereső

Január 22-én, Cseh Tamás születésnapján (ami egybeesik a Magyar Kultúra Napjával) kiállítással, koncerttel és névadóval tiszteleg egykori tagja előtt a Bárka Színház.

Aznap délután kiállítás nyílik Cseh Tamás festményeiből és rajzaiból. Este nem lesz a színházban előadás, helyette barátok, kollégák emlékeznek az augusztus 7-én elhunyt előadóművészre. A fellépő művészek, társulatok a teljesség igénye nélkül: Másik János, Kiss Tibor, Lovasi András, Törőcsik Mari, Ad Libitum, Bereményi Géza, Háy János, Szent Efrém Kórus, Bárka Színház, Katona József Színház, Soharóza Kórus, Dresch Mihály, Berecz András, Ökrös Csaba, Nádor Quartet, Indiánok, Juhász Gábor, Sebestyén Márta, Csík zenekar, Dinyés Dániel, Kolonits Klára... Az est előtt a Bárka legnagyobb játszóhelyét Vívóteremről Cseh Tamás Teremre keresztelik át.

Cseh Tamás - Összes dalok időrendben 7-8.
Cseh Tamás - Összes dalok időrendben 7-8.

A helyszínen is kapható lesz a decemberben megjelent tízlemezes DVD-sorozat, amely Cseh Tamás Összes dalok időrendben című, a Bárka Színházban tartott koncertsorozatának felvételét tartalmazza. Cseh Tamás 1999-ben szerződött a Bárka Színházhoz, melynek haláláig tagja volt. 1999 őszén Összes dalok időrendben címmel elkezdte életműsorozatát, és lemezeken megjelent és meg nem jelent, legendás és közismert, valamint csak kósza felvételeken vagy még ott sem létező dalokat énekelt négy éven át estéről estére. Az 1999 és 2003 között megszületett esteket a Duna Televízió Mispál Attila rendezésében rögzítette, és műsorra is tűzte.