Konstantin

Január a Katonában

2010.01.07. 10:00

Programkereső

Két előadástól búcsúzik a Katona József Színház, az Ivanovot angol felirattal is meg lehet nézni, az Éhséget pedig kivesézik a kritikusok.

Január 24-én utoljára tűzi műsorra a színház a Kamrában Edward Bond három egyfelvonásosát. A Zsámbéki Gábor által rendezett Kétezerhetvenhétnek tavaly novemberben volt a premierje. A "Rombolni nem színházat építeni szívesen" című, a közelmúltban lezajlott struktúravitát feldolgozó produkciót január 16-án játssza utolsó alkalommal a Kamra. Ez az előadás a hatodik, utolsó része a színháztörténeti Nótóriusok-sorozatnak, mely tavaly elnyerte a Színházi Kritikusok Céhének különdíját.

Ha valaki egy külföldi ismerősének szeretne magyar színházi előadást mutatni, bátran vigye el január 8-án a Katonába a sokszorosan, hazánkban és külföldön is díjazott Ivanovra, ugyanis aznap este angol felirattal lesz látható az előadás.

Éhség (Hajduk Károly)
Éhség (Hajduk Károly)

Január 21-én érdemes több időt szánni a színházlátogatásra, ugyanis az Éhség című előadás után Kelemen Orsolya és Jászay Tamás beszélget az alkotókkal a Kamrában a Kritikus Óra, azaz K.O. elnevezésű sorozat keretében.