Konrád, Tivadar

Ákombákom - Kézdy György

2010.02.04. 16:22

Programkereső

Február 20-án Ákombákom címmel Kézdy György előadóestjét tekinthetik meg a Nemzeti Színházban. A művész barátai, Lázár Ervin és Orbán Ottó, valamint Karinthy Frigyes és Zelk Zoltán verseiből válogatott. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet az előadásra!

Variációk egy hangra, négy szerzőre, száz évre. Röviden így írható le Kézdy György verses estje. Ahogyan ő fogalmaz: "Mindig óriási izgalommal megyek ki a színpadra, mert itt nincsen zene, nincsen hókuszpókusz, csak kiállok a színpadra, és elkezdem mondani az anyagot. Egy asztal van mellettem, ahová kiteszem a papírjaimat, hiszen nem lehet tudni, és nyolcvan percen át verseket mondok. Nincs szünet."
Két közeli barátja, Orbán Ottó és Lázár Ervin, valamint egy jó ismerőse, Zelk Zoltán verseiből válogat. És persze nem maradhat ki Karinthy Frigyes sem, Kézdy első önálló estjének tárgya és alanya.

Kézdy György
Kézdy György


Kérdésünk: Ki írta az est címéül választott Ákombákom című verset?

Ha a helyes választ február 15-ig megjelöli, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a február 20-i előadásra.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően. Regisztrált már?