Csilla, Noémi

Diák rádiójáték pályázat

2010.02.15. 19:30

Programkereső

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület a Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című műsorával együttműködésben rádiójáték pályázatot hirdet a középiskolás, valamint az egyetemista korosztály számára.

Az Országos Diákszínjátszó Egyesület a Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című műsorával együttműködésben rádiójáték pályázatot hirdet a középiskolás, valamint az egyetemista korosztály számára. A pályázat célja e speciális színházi műfaj megismertetése, népszerűsítése, egyben ifjú tehetségek felfedezése a műfaj számára.

Tartalmi és formai követelmények

A pályázatnak nincs megszabott műfaji követelménye: egyaránt nevezhető rádiómonológ vagy sokszereplős, fordulatos drámai mű akusztikus megvalósítása. Előnyben részesítjük az eredeti alkotások rádiószínházi feldolgozását, de lehet pályázni ismert szépirodalmi művek adaptációjával is. A pályázóknak figyelembe kell venniük a műfaj sajátosságait: a rádiójáték az adott történetet kizárólag emberi hangok, zörejek és zenei effektusok segítségével meséli el.

A rádiójáték időtartama maximum 20 perc lehet. A hangfelvételen a mű szerzője, címe és egyéb alkotói is jelenjenek meg konferálás formájában.

Technikai feltételek

A pályaműveket CD-n kell beküldeni, amely tartalmazza a rádiójáték

- hanganyagát,

- a szövegkönyvet, illetve

- a kitöltött jelentkezési lapot (letölthető az ode.szinhaz.org weboldalról).

A hangfelvétel kívánatos tulajdonságai

- sztereofonikus vagy térhatású keverés,

- audio vagy wav formátum,

- 128 kilobites, 44100 Hz-es mintavételezéssel.

(Ezek a technikai feltételek bármely számítógép vagy laptop hangrögzítő programjával beállíthatóak.)

A rádiójátékok elbírálását Solténszky Tibor, a Magyar Rádió Rádiószínházának vezetője végzi. A pályázathoz kapcsolódóan vele folytatott beszélgetés január 19-én hangzott el a Madártávlat és békaperspektíva műsorában (adásidő 18.00-19.30 között), amely letölthető a blog.tilos.hu/madartavlat/ weboldalról.

A pályamunkákat az Országos Diákszínjátszó Egyesület postacímére várjuk: 1085 Budapest, Horánszky utca 11.

Beküldési határidő: 2010. április 30.

Eredményhirdetés május második felében, amiről a pályázókat elektronikus levélben értesítjük. A legértékesebb pályaművek bemutatási lehetőséget nyernek a Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című műsorában, illetve a Pécsi Országos Színházi Találkozó Nyílt Fórumán.

További információ Pap Gábortól kérhető a gabor.papesz@freemail.hu címen.