Emma

Bodó Berlinben találkozik

2010.02.17. 13:39

Programkereső

A Theatertreffen válogatói mintegy 350 német nyelvterületen létrejött előadás megtekintése után választották ki azt a tízet, amelyet a berlini nézők láthatnak. A legjobbak között ott van a Bodó Viktor rendezte, a Szputnyikkal együttműködve létrejött grazi Az óra, amikor semmit nem tudtunk egymásról.

Peter Handke egy város hétköznapjáról szóló, hangzó szöveg nélküli darabjából Bodó Viktor az elmúlt évadban készített előadást a Schauspiel Grazban, ahol már nem először dolgozott a Szputnyikkal, a premier 2009. május 14-én volt. A válogatók szerint a produkció "egy nagyváros magával ragadóan koreografált, multimediális szimfóniája, amelyben Pina Bausch és Jaques Tati lélekben egyesül". Az előadást a legrangosabb osztrák színházi díjra is jelölték.

Bodó Viktor
Bodó Viktor

A magyar rendezőn kívül a májusi berlini seregszemlén Andreas Kriegenburg, Stephan Kimmig, Nicolas Stemann, Karin Beier, Johan Simons és Paul Koek, Luk Perceval, Kelly Copper és Pavol Liska, Roland Schimmelpfennig és Christoph Marthaler rendezései láthatók. A versenyprogram alapján a német nyelvterület legsikeresebb színházai a Schauspiel Köln (egy önálló és két koprodukció), a bécsi Burgtheater (két előadás) és a hamburgi Thalia Theater (egy előadás, egy koprodukció).