Béla

Jom & Terry variációk

2010.02.23. 15:31

Programkereső

J. és T. egyszerűen értenek az élethez. Minden helyzetben tudják, hogyan cselekedjenek. Mindenki szereti őket, nagyszerűen élnek együtt. (Premier: február 25., 26 - Trafó)

J. és T. egyszerűen értenek az élethez. Minden helyzetben tudják, hogyan cselekedjenek. Mindenki szereti őket, nagyszerűen élnek együtt. Tudják, hogyan védjék ki a sors ökölcsapásait, és tisztában vannak azzal, hogy mi fontos és mi nem az. Tanulhatunk tőlük! Többet hozhatunk ki önmagunkból, könnyebben leküzdhetjük a nehézségeket, vagyis boldogabb, nyugodtabb, teljesebb életet élhetünk.

A Jom & Terry animációs musical élő szereplőkkel, kortárs (szöveg)környezetben. Előkerül egy rég elfeledett raktárból egy még sohasem látott, eddig betiltott, Tom és Jerry epizód. Egyrészt. Másrészt pedig Jom és Terry, Tom és Jerry unokatestvérei látogatnak el Budapestre, hogy kortárs magyar drámaírók számukra írt szövegeit jelenítsék meg kétdimenziós színpadon, animációval keretezve, s kortárs zenével kísérve.

Jom & Terry
Jom & Terry

Tom és Jerry figuráiban felismerhetővé válnak a macska-egér harc sztereotípiái. Egymás nélkül elképzelhetetlenek, nevük magában nem állhat, olyanok ők, mint Stan és Pan, Bud Spencer és Terence Hill, Beavis és Butthead, vagy a klasszikus Übü papa és Übü mama. A Természetes Vészek Kollektíva Ambrus Sebestyén, Erdős Virág, Filó Vera, Peer Krisztián, Schein Gábor, Tasnádi István jeleneteit performansszal, filmes animációval, élő zenével keverve mesél üldöző és üldözött reménytelen találkozásáról, az örök kielégületlenségről poszt-Mad-Max- és Tarantino-paródia modorában.

(Február 25., 26. 20:00 - Trafó - Ambrus Sebestyén, Erdős Virág, Filó Vera, Peer Krisztián, Schein Gábor, Tasnádi István és mások írásai alapján írta: Imre Zoltán; rend.: Árvai György; jelmez: Szűcs Edit; zene: Márkos Albert; km.: Katona László, J. & T.: Ágens, Laborfalvy Soós Béla, Accord Quartet)

Február 26-án, pénteken, az előadás után Kiss Gabriella színháztörténész, Rényi András esztéta és Szirtes János a MOME vizuális kommunikáció tanszékének vezetője beszélget az alkotókkal.