Konrád, Tivadar

Szépet álmodnak a Nemzetiben

2010.02.25. 13:38

Programkereső

Nyolc kortárs magyar dráma született tavaly a Tízparancsolat jegyében a Nemzeti Színház felkérésére. A felolvasószínházi sorozat ezennel megkezdődik: március 5-én Garaczi László Szépet fogtok álmodni! című "megcsalás-verzióit" rendezi felolvasószínházzá Gigor Attila.

Szélsebesen tört be a filmiparba tavaly Gigor Attila A nyomozó című filmjével. Üde humorával, friss szemléletével megnyerte a zsűri és a közönség szimpátiáját. Garaczi László Szépet fogtok álmodni! című "megcsalás-verzióit" (VI. parancsolat - Ne paráználkodjál!) rendezi felolvasószínházzá. Ez lesz az első eseménye a Tízparancsolat jegyében született kortárs magyar drámák felolvasószínházi sorozatának március 5-én.

Gigor Attila
Gigor Attila

Három nővér, forró júniusi hétvége. Bea földrajztanár egy általános iskolában. Másfél éve jár Ákossal, aki a Facebookon generált magának egy virtuális szeretőt, Tofut, és minden vágya, hogy a két nővel hármasban... Kriszta színészhallgató. Ő Balázzsal jár, a neten keresztül viszont Danival is flörtöl. A gimnazista Zsófi a legkisebb. Neki még nem volt fiúja, eddig egyedül a macskájához volt komoly érzelmi kötődése, csakhogy a macska kiesett az ablakon, és elpusztult. Nővérei rábeszélik a neten való randizásra. A szülők viszonya is zűrzavaros: miután anyjuk rajta kapja apjukat, nem áll vele többet szóba. Mindenki a saját boldogságát kergeti. Végül mindenki talál valami megoldást, de a happy end mindenhol felemás marad.

Km.: Söptei Andrea, László Zsolt, Bánfalvi Eszter, Gerlits Réka, Martinovics Dorina, Mátyássy Bence, Makranczi Zalán, Földi Ádám