Pandora, Gabriella

Színház a Tilosban

2010.03.02. 14:07

Programkereső

A Tilos Rádió Madártávlat és békaperspektíva című színházi műsorának mai vendége Fáy Miklós, a POSzT versenyprogramjának válogatója.

A Tilos Rádió színházi magazinja folytatja az elmúlt években - Kukorelly Endrével és Janisch Attilával - megkezdett sorozatát, és következő adásában a 2010. június 3. és 12. között megrendezésre kerülő X. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjának válogatóját látja vendégül. Fáy Miklós újságíró, kritikus március 1-jén tette közzé a versenyprogramba beválogatott előadások listáját, amely itt olvasható.

A március 2-i műsor vendége tehát Fáy Miklós, akivel nemcsak a versenyelőadásokról lesz szó, hanem a válogatás egyéb tapasztalatairól is. A műsor készítői arra is kíváncsiak, hogy a 2009. április 1. és 2010. február 28. között bemutatásra került magyar színházi előadások közül megtekintett 120 produkció után a válogató hogyan látja a budapesti, vidéki és határon túli színházak kínálatát, a kortárs színházi élet tendenciáit, illetve mit vár az idei POSZT-tól.

A műsort Kelemen Orsi, Miklós Melánia, Sebők Bori szerkeszti és vezeti; a zenéket Kert Zoltán (Voison), néha Varga Tamás (Vatart) keveri.

A Madártávlat és békaperspektíva kéthetente kedden 18:00-19.30-ig hallható a Tilos Rádióban, az FM 90.3-on és online a tilos.hu oldalon.

A korábbi műsorok az adás után két hétig meghallgatók a tilos.hu-n, ezt követően pedig letölthetőek az archívumból vagy a blog.tilos.hu/madartavlat oldalról. A blogon megtalálható a korábbi adások témája és az elhangzott zenék listája.