Valér

Egyedül Egerben

2010.03.17. 13:49

Programkereső

Március 27-31. között ötödik alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Monodráma Fesztivált Egerben.

Ötödik alkalommal rendezik meg Egerben a Nemzetközi Monodráma Fesztivált. A színház összes játszóhelyén naponta négy-öt előadást tekinthetnek meg az érdeklődők. Érkezik többek között Eszenyi Enikő, A gyönyörben NINCS középút című estjével, és Csákányi Eszter A hét asszonyával, Parti Nagy Lajos tollából. Annie, Anna és Annabella bőrébe bújik Györgyi Anna, Kosztolányi Dezsőről mesél Fesztbaum Béla, egy kellékes életébe pillanthatunk bele Kern András jóvoltából, Vándor Éva pedig Shirley Valentine-ként szól a nézőkhöz. De itt lesz még Rátóti Zoltán, Pregitzer Fruzsina, Kóti Árpád, Harsányi Attila, Ladányi Andrea, Borlai Gergő, Lux Ádám, Jankovics Péter és a Tintaló Társulás. A programot minden nap zene zárja, a MonoMusic keretében fellép Darvas Ferenc, Szalóki Ági, Falusi Mariann, Borlai Tibor és Herczeg Flóra.

A monodráma őszinte műfaj. Kiáll a színész a színpadra és egy pillanat alatt kiderül róla, hogy magára tudja-e irányítani a figyelmet. Nem csak az köti le a nézőt, amit mond, hanem ahogy mondja, a létezése, a gondolkodása, az a képesség, ahogy berendezi maga körül a teret és így teljes értékű színpadi estét szerez a közönségnek.

Az Egri Tavaszi Fesztivál keretében zajló, a színházi világnapon, március 27-én kezdődő, és utána öt napig tartó előadássorozatnak már rajongó tábora alakult ki. Van, aki az előadások nyolcvan százalékát végignézi, szinte beköltözik a színházba. Az ilyen, több előadást is megnéző látogatók miatt a Gárdonyi Színház Monodráma-bérletet is létrehozott.

A részletes műsor itt olvasható.