Auguszta

Honfoglaló - Színházak csatái 2.

2010.03.27. 13:10

Programkereső

Magyarország legnépszerűbb internetes stratégiai kvízjátékát most élőben játsszák. Gépek nélkül, nézők előtt; színházigazgatók, színészek és dramaturgok közreműködésével. A műsorvezető-játékmester Scherer Péter lesz. Az első csata február 28-án kezdődik a Trafóban.

A Honfoglaló a kvíz-kérdések, a stratégia, a szerencse, és a tudás birodalma. Már 11 éve honfoglalózunk az interneten: három játékos feleletválasztós és tippelős kérdések helyes megválaszolásával próbál magának minél több területet szerezni Magyarország vagy Európa térképen. Minél több megyét szerez valaki, annál több pontot kap. Fölényes győzelmet arathat az a játékos, aki a másik várára tör, és annak mindhárom tornyát lerombolja.

A Színházak csatáiban a kvízjáték és a színház értékei állnak majd egymás mellett. Művészek, vagy a művészeti területeken járatos szakemberek mérik össze tudásukat és tehetségüket. A játékok során kiderül, hogyan működik a memóriájuk, mire emlékeznek a színházi darabok által, milyen csapat-játokosok, és mennyire gyorsak.

Honfoglaló - Színházak csatái
Honfoglaló - Színházak csatái

Az elődöntők során minden egyes alkalommal kilenc-kilenc színházból delegált két-három fős csapat mérheti össze tudását. A versenyző csapatok sorsolás útján kapták ellenfeleiket. Minden elődöntőből a három legsikeresebben csatázó csoport jut tovább. A döntőt előreláthatólag a POSzT-on vívja a három legeredményesebb társulat.

A bajnokság játékvezetője Pepe, alias Scherer Péter. Az előző csaták alkalmával már bebizonyította, hogy alkalmas a feladatra: négy és fél órán keresztül vezetni a műsort, kérdezni, figyelmet fenntartani, vicceset mondani, koordinálni, problémát megoldani, vagyis "topon lenni" embert próbáló feladat.

Az első elődöntő során három csapat már biztosította a helyét a középdöntőbe. Tovább jutott a Duna Művészegyüttes (kiejtve az Örkényt és a Radnótit), a Színház- és Filmművészeti Egyetem (kiejtve a Békés Megyei Jókai Színházat és a Budaörsi Játékszínt), valamint a tatabányai Jászai Mari Színház (igen izgalmas mérkőzésben legyűrve a Szputnyikot és a házigazda Trafót).

Honfoglaló - Színházak csatái
Honfoglaló - Színházak csatái

A második elődöntő március 28-án lesz, amikor is a következő csapatok mérik össze a tudásukat:

1. csata: Győri Nemzeti Színház, KoMa Társulat, Új Színház

2. csata: HOPPart Társulat, Körúti Színház, Nemzeti Táncszínház

3. csata: Magyar Színház, Szkéné, Dumaszínház

A játék élvezetén túl miért küzdenek a társulati tagok? A több millió forint értékű reklám- és hirdetési megjelenésért, amit a csapat színháza a 2010-2011-es évadban használhat fel.

A tét tehát komoly, a cél nemes. A csatadélutánok a játékról, a találkozásról, a szórakozásról és szórakoztatásról, a csapatszellemről és nem utolsósorban a műveltségről, a tudásról szólnak. Az eseménysorozatnak a Trafó ad helyet. A közönségnek is van feladata: mi számítunk az ő kérdéseikre, a csapatok pedig a drukker-tábor segítségére.

A csatákat a Duna TV rögzíti és műsorára tűzi!