Gertrúd, Patrik

Május a Nemzetiben

2010.04.27. 14:04

Programkereső

Jegyakció, felolvasás, közönségtalálkozó, kiállítás, utolsó előadások. Májusban is érdemes a Nemzetibe menni.

Április 22-től az évad végéig tart a Nemzeti új, tavaszi akciója: legalább 10 fő részvétele esetén 1000 Ft-os jegyekkel tekinthetik meg a nagyszínpadi előadásokat.

Május 7-én folytatódik a Tízparancsolat jegyében született kortárs drámák felolvasószínházi sorozata. Rakovszky Zsuzsa: A nyolcadik című darabja Marton László rendezésében látható a Gobbi Hilda Színpadon.

Májusban háromszor is lesz alkalom találkozni a társulat tagjaival. A Kritikus Óra keretében május 5-én, az Ármány és szerelem, május 29-én pedig a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című előadások után lehet kérdezni az alkotóktól.

Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból - Básti Juli, Szarvas József (Nemzeti Színház - fotó: SzoFi)
Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból - Básti Juli, Szarvas József (Nemzeti Színház - fotó: SzoFi)

A május 11-i Nemzeti11-en az Andrássy úti jegyirodában 11:00-től 12:30-ig Básti Juli, a jegypénztárban 15:00-tól 16:30-ig Marton Róbert, 16:30-tól 18:00-ig pedig Radnay Csilla és Földi Ádám várja a közönséget.

A Zikkurat Galériában május 12-én 17.30-kor Mata Attila szobrászművész kiállítását Paksi Endre Lehel művészettörténész nyitja meg.

Májusban több előadás is lekerül a repertoárról: utoljára lesz látható 13-án A park és az Atália, 18-án az Oidipusz, 28-án pedig a Hermelin.

Május 27-én újra Képzett társítások - AEGON-estek a Nemzetiben. Alföldi Róbert vendége ezúttal Esterházy Péter, író és M. Tóth Géza, animációs rendező lesz. Zenél: Oláh Kálmán (zongora).