György

Greta Garbo a nappaliban

2010.05.17. 22:00

Programkereső

Két nagyszerű színésznő, Fullajtár Andrea és Szandtner Anna egyszeri, improvizációs estje. Közel. Nagyon közel.

Milyen volt Greta Gustaffson, a későbbi Greta Garbo a húszas években? Egy csapongó, spontán egyéniség, egy vidám, fantáziadús, szinte túlfűtött fiatal nő, aki a színiakadémián ráébredt saját rendkívüli tehetségére, s nem tűrt semmiféle tekintélyt, korlátozást, leckéztetést.

Garbo - Fullajtár Andrea, Szandtner Anna (Pinceszínház - fotó: Nehéz-Posony Kata)
Garbo - Fullajtár Andrea, Szandtner Anna (Pinceszínház - fotó: Nehéz-Posony Kata)

A Pinceszínházban 2007. decembere óta van repertoáron a svéd írónő, Tin Andersén Axell kétszemélyes darabja. Május 21-én azonban búcsúelőadást tartanak, a Garbo jövőre lekerül a repertoárról. Az utolsó előadást szeretnék emlékezetessé tenni: a két szereplő, Fullajtár Andrea és Szandtner Anna kedvcsináló improvizációs estét tart május 18-án a Café Eklektikában. Minden a nézők orra előtt történik, és akinek kedve van, akár bele is sétálhat, vagy bele is szólhat a helyzetekbe. Mintha otthon, a nappaliban... Hogy ki vagy mi lesz az improvizáció témája, nem nehéz kitalálni, de bizonyság csak a helyszínen szerezhető.

Színház a Nappalidban - május 18. 21:00 - Café Eklektika (VI. ker. Nagymező u. 30.) - km.: Fullajtár Andrea, Szandtner Anna