Sándor, Ede

Kinevezték Mácsait és Méhest

2010.05.22. 21:22

Programkereső

Hivatalosan is átvette igazgatói kinevezését Mácsai Pál és Méhes László. A helyszínen a legcsinosabb színházigazgatóról is esett szó.

Július 1-jétől Méhes László áll a József Attila Színház élén, Léner Péter utódjaként. Az Örkény Színházat továbbra is Mácsai Pál vezeti. A megbízóleveleket Bőhm András, a Fővárosi Közgyűlés Kulturális Bizottságának elnöke adta át május 20-án. Az ünnepségen Demszky Gábor főpolgármester elmondta, a Fővárosi Közgyűlés április 12-i ülésén egyhangú szavazással választotta meg mindkét igazgatót.

A ceremónia után először Mácsai Pált kérdeztük arról, hogy amikor nyolc évvel ezelőtt átvette, az akkor még Madách Kamara névre hallgató színház vezetését, milyen célokkal indult neki, és ahhoz képest hol tart ma.

Az Örkény Színházban épp a Kihagyhatatlan című bulvárvarieté próbái folynak. Arra a kérdésünkre, hogy milyen igazgató Mácsai Pál, a társulat tagjai a készülő produkció szellemében válaszoltak.

Zöld Csaba, a József Attila Színház tagja egy kicsit komolyabban vette a kérdést. Régóta dolgozik Méhes Lászlóval, nagyszerű rendezőnek tartja, és biztos benne, hogy igazgatóként is ugyanúgy kivívja majd a társulat elismerését.

Méhes László hetvenoldalnyi pályázatából kiderül, milyen irányba fordítja majd az angyalföldi teátrumot. Pár mondatban meg is próbálta nekünk fölvázolni.