Béla

Fröcsiparti a százötvenedikre

2010.05.26. 13:54

Programkereső

Egy vidéki színház életében nagy dolog, ha egy produkció eléri a 150. előadást. Pláne, ha nem zenés. A miskolci Portugállal most épp ez történik.

Egressy Zoltán Portugál című darabja az egyik legnépszerűbb magyar színmű. Ezt bizonyítja miskolci sikere is, hiszen a 2003. októberi bemutató óta töretlen a népszerűsége. A 100. előadást 2007 januárjában ünnepelték, most pedig, május 30-án, eljön a 150. előadás. Amint véget ér a produkció, a társulat és a színház vezetése "igrácsi" fröcsipartival várja a nézőket, résztvevőket a Nyári Színházba.

Hét évvel és 150 előadással ezelőtt találkozott először a miskolci közönség Becével, a Portugáliába vágyódó fiatalemberrel és Igrács lakóival. Ma már ő, és az igrácsi kocsma felejthetetlen figurái mindannyiunk kedves ismerősei: Retek, Sátán, Csipesz, Masni és a többiek... 150 előadás, több mint 40.000 néző, állandó telt ház... Portugál.

Portugál (Miskolci Nemzeti Színház - fotó: Bócsi Krisztián)
Portugál (Miskolci Nemzeti Színház - fotó: Bócsi Krisztián)

(2010. május 30. 19:00 - Portugál - Miskolci Nemzeti Színház - író: Egressy Zoltán; rend.: Korognai Károly; szereplők: Szirbik Bernadett, Chajnóczki Balázs, Szatmári György, Korognai Károly, Baj László, Fandl Ferenc, Müller Júlia, Molnár Sándor Tamás/Keresztesi László, Jancsó Dóra)